Vereséggel kezdte az évet a bajnokságban a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 12:54
null
Lucsániban kezdi meg a tavaszi szezont a Topolyai SC (Fotó: FK TSC/Facebook)
Magabiztos játékkal, 2–0-s győzelmet aratott a Mladoszt a Topolyai SC ellen a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 22. fordulójában.

 

SZERB SZUPERLIGA
22. FORDULÓ
Mladoszt–Topolyai SC 2–0 (0
0) – élőben az NSO-n!
Lucsani,
Mladoszt-stadion. Vezette: D. Trifkovics
Mladoszt:
Kosztics – Lekovics, Micsevics, Milosevics, Cvetkovics – Tumbaszevics (Milosevics, 87.), Gordics, Milosavljevics – Samuel Baha (Petrov, 26.), Bojovics, Jovanovics. Vezetőedző: Dragisa Zsunics.
TSC: Filipovics – Calusic, Tomanovics, Varga – Petrovics (Vukics, 64.), Djakovac (Milicsevics, 64.), Bocskay, Sztanojev (Mircsevszki, 64.) – Banjac – Skuletics, Ratkov (Krszmanovics, 64.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics.
Gólszerző: Tumbaszevics (29., 55.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két hónap szünet után a 22. fordulóval folytatódott a szerb Szuperliga: a Topolyai SC felkészülése jól sikerült, azonban a tavaszi idénykezdés már nem sikerült annyira jól: Zsarko Lazetics csapata Lucsaniban 2–0-s vereséget szenvedett a Mladoszt együttesétől.

Az új igazolások közül csak Petar Skuletics kapott helyet a TSC kezdőcsapatában a Mladoszt elleni mérkőzésen, míg az északmacedón bajnokság legjobb góllővője, Martin Mircsevszki, valamint a védekező középpályás Boubacari Doucouré a kispadról figyelhette a találkozót. Zsarko Lazetics a csapatkapitány Szasa Tomanovicsot a leghátsó sorba sorolta, ahol rajta kívül még Josip Calusic, valamint Borisz Varga kapott helyet.

A tavaszi idénykezdéssel kapcsolatban Lazetics, a TSC edzője elmondta, nem éppen irigylésre méltó a Mladoszt ellen kezdeni, ugyanis az együttes a bajnokság első felének második részében igen jó és eredményes játékot produkált, s a rossz idénykezdés után (a 8. fordulóban sikerült először nyerniük) folyamatosan haladtak felfelé a táblázaton.

A találkozó elején nem sok említésre való esemény történt, ugyanis a csapatok főleg a védekezésre figyeltek, így nagy helyzet nem adódott a csatárok előtt. A 26. percben cserélni kényszerültek a hazaiak, ugyanis Baha Samuel Regis megsérült, három perccel később pedig megszerezte a vezetést a Mladoszt: a TSC-t is megjárt Janko Tumbaszevics fejelt hét méterről a kapuba Cvetkovics jobb oldali szabadrúgása után. A topolyai együttesnek megvolt a lehetősége az egyenlítésre, ugyanis a 44. percben Petar Skuletics harcolt ki egy helyzetet magának, azonban rosszul találta el egy pattanás után a labdát, így a lövése méterekkel ment fölé.

Egyik edző sem változtatott a szünetben, ami azt eredményezte, hogy a játék képe is ugyanaz maradt, vagyis a Mladoszt többet birtokolta a labdát, s ennek az enyhe mezőfölénynek az 55. percben egy újabb Janko Tumbaszevics-gól lett az eredménye: Szasa Jovanovics a bal szélen betört a tizenhatoson belülre, majd a kapuval pontosan szemben álló középpályáshoz passzolt, aki 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, Nenad Filipovicsnak esélye sem volt, így Tumbaszevics saját és csapata második gólját szerezte. A második hazai találat után nem sokkal később Zsarko Lazetics hármas cserére szánta el magát, így Lucaániban bemutatkozhatott az északmacedón Mircsevszki is a TSC színeiben. Néhány perccel később egy tetszetős vendégakció végén Skuletics lábában volt a szépítés, azonban a pár méterről leadott lövését Milos Cvetkovics blokkolta.

A hazaiak a találkozó végig magabiztosan megőrizték kétgólos előnyüket, a ráadás negyedik percében Borisz Varga a kapuba fejelte a labdát, azonban lesen volt a beívelés pillanatában.

A 11. helyen álló topolyai együttes a következő fordulóban a szabadkai Spartacust fogadja a TSC Arénában, utána pedig a krusevaci Napredak vendégeként lép pályára.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Filipovics véd még egy nagyot, de a játékvezető lefújja a mérkőzést. A Mladoszt 2–0-ra legyőzte a Topolyát.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

89. perc: Vukics próbálkozott szépíteni, de nem sikerült neki.

87. perc: A duplázó Tumbaszevics hagyja el a pályát, a helyén Milosevics folytatja.

82. perc: Egy beadás után ismét Tumbaszevics ugrott a legmagasabbra, nem kellett volna sok, hogy a harmadik gólját is megszerezze.

74. perc: Újabb sárga lap, ezúttal Varga kapja Lekovics felrúgásáért.

71. perc: Bojovics lőtt Jovanovics remek szólója és beadása után, Sztanojev azonban blokkolt.

69. perc: Banjac csavarta kapura egyből a szögletet, de Kosztics nagyot védett.

66. perc: A TSC vezetett gyors támadást, Skuletics került helyzetbe, de Cvetkovics blokkolta a lövést.

64. perc: Négyes csere a vendégeknél: Ratkov, Sztanojev, Petrovics és Djakovac hagyja el a pályát, a helyükön Krszmanovics, Mircsevszki, Vukics és Milicsevics.

63. perc: Lekovics rúgta fel Djakovacot, amiért sárga lapot kapott a Mladoszt játékosa.

62. perc: Godics került helyzetbe, Tomanovics azonban az utolsó pillanatban becsúszva blokkolta a lövést.

59. perc: Bojovics csapott le a vendég védők által eladott labdára, de 17 méterről fölé lőtt.

57. perc: Újabb hazai szöglet, úgy látszik, hogy a gól csak szárnyakat adott a Mladosztnak. Ez volt a lucsániak hetedik sarokrúgása.

55. perc: GÓL! Eldőlni látszik a mérkőzés. A hazaiak egy gyors támadást vezettek, Jovanovics ment el a bal szélen, aki a kapuval szemben álló Tumbaszevicshez passzolt, aki 16 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, ezzel megszerezve második gólját. 2–0

52. perc: Banjac végezhetett el szögletet, Sztanojev ívelt középre, de Skuletics lesen volt, így a Mladoszté a labda.

49. perc: Ismét a hazaiak végezhettek el egy szögletet, ezúttal jobb oldalról, de Cvetkovics beadása után kirúgás következhet.

47. perc: Veszélytelen volt a Mladoszt ötödik szöglete, amit bal oldalról végeztek el a hazaiak.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a hazaiak indították útjára a labdát.

45+1. perc: Vége az első játékrésznek.

45. perc: Bocskay lőtte el a szabadrúgást, Skuletics elé került a labda a sorfalról, azonban a lövését blokkolták. Ezt egy bal oldalról érkező beadás követte, ami után Ratkov fejelt a kapu mellé.

45. perc: Ratkov fordult le a védőjéről, azonban szabálytalankodtak vele szemben. A kapuval szemben, 26 méterről jöhet szabadrúgással a TSC.

44. perc: ÓRIÁSI HELYZET! Skuletics került százszázalékos helyzetbe, de nyolc méterről rosszul találta el a labdát, így csúnyán fölé lőtt.

44. perc: Banjac gondolt egyet, távolról lőtt, de méterekkel fölé ment a labda.

Beszorította ellenfelét a Topolya, de nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítania a vendég együttesnek, hiszen a hazai védelem remekül zárja a területeket.

33. perc: Sztanojev lőtte erősen középre a labdát, de nem volt érkező a csapattársai közül.

29. perc: GÓL! Megszerzi a vezetést a Mladoszt! Cvetkovics végezhetett el egy szabadrúgást, Janko Tumbaszevics pedig hét-nyolc méterről fejelt Filipovics kapujába. 1–0

27. perc: Tomnaovics szabálytalankodott Bojoviccsal szemben, sárga lap járt érte.

26. perc: Baha Samuel Regis megsérült, Szava Petrov érkezik a helyére a hazaiaknál.

24. perc: A harmadik szögletét végezhette el a Mladoszt, de ez sem okozott nagyobb veszélyt a topolyaiak védelmének.

17. perc: Tomanovics ívelte előre a labdát, ami Banjacot találta meg, a támadó középpályás azonban rosszul találta el a labdát, így lövése méterekkel a kapu fölé ment.

15. perc: Kis félreértés a topolyai védelemben, Tumbaszevics csapott le a labdára, és 17 méterről laposan lőtt. A bal alsóba tartó labdát Filipovics ütötte ki.

13. perc: Banjac passzolt jó ütemben Sztanojev elé, Miloszavljevics pedig szögletre mentett, azonban ebből nagyobb veszély nem alakult ki, hiszen a labda mindenki feje fölött elszállt, a hosszú oldalon pedig nem volt érkező.

12. perc: Petrovics lépett bele egy jobb oldali beadásba, így a Mladoszt a második szögletét végezheti el. A pontrúgás után Tumbaszevics fejelt kapura, de nem sikerült gólt szereznie.

7. perc: Egy helyzet itt, egy helyzet ott: a hazaiak sarokrúgása után a TSC vezetett egy tetszetős, és gyors akciót, amelynek végén Nemanja Petrovics lőtt másfél méterrel fölé.

6. perc: A Mladoszt bal oldali szögletét Miloszavljevics csúsztatta a rövid sarok mellé.

3. perc: Banjac végezhetett el egy szabadrúgást 26 méterről, azonban a beadását a védők kifejelték.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés! A topolyaiak végezték el a kezdőrúgást.

ELŐZMÉNYEK

A Topolyai SC egy igazán izgalmas, Crvena zvezda elleni 3–2-es vereséggel zárta az őszi szezont, míg azelőtt legyőzte a Radnicski 1923-t és döntetlent játszott a Radnicski Nissel. A Mladoszt ezzel szemben az utolsó három bajnokijából kettőt megnyert – a Napredak és a Radnik ellen –, míg a Spartak Zlatibor Vodával 0–0-s döntetlent játszott.

A felkészülés során a Mladoszt legyőzte a bolgár Beroet, míg a topolyaiak az azeri Qarabag és a srí lankai Pelicans SC arattak győzelmet, a Dunaszerdahelyi AC-vel pedig 1–1-es döntetlent játszottak.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MLADOSZT–TOPOLYAI SC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik