Venezuela: Maradona katonának állna az elnök seregében

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.08. 18:59
null
Diego Maradona és Nicolás Maduro (jobbra) egy 2014-es fényképen (Fotó: AFP)
Katonai egyenruhára cserélné az edzői trikót Diego Maradona, a világbajnok argentin labdarúgó, ha Venezuelában komolyra fordulnának a dolgok, ráadásul az ellenzék által hevesen ostromlott Nicolás Maduro elnök seregébe jelentkezne önkéntesként. Ezt maga Maradona közölte kedden a Facebook internetes közösségi portálon.

 

Az argentin válogatott egykori világklasszisa üzenetében a venezuelai forradalom megmentésére szólított fel.

„Ha Maduro parancsba adja, a szabad Venezueláért egyenruhát öltök, hogy az imperializmus ellen harcolhassak” – írta Maradona.

Az 56 éves volt futballsztár azonban nemcsak az imperializmus ellen hirdetett harcot, hanem szavai szerint mindenki ellen, aki „legszentebb tulajdonunkat, a zászlóinkat akarná kisajátítani”.

Maradona élettársa, Rocio Oliva is nevét adta a Facebookon közzétett szöveghez, s úgy fogalmaztak, hogy mindhalálig Hugo Chávez néhai venezuelai elnök hívei maradnak.

Maduro hívei a 2013-ban elhunyt Hugo Chávez szocialista elnök öröksége őreinek tartják magukat.

„Éljen Maduro. Éljen a forradalom. Éljenek az igazi venezuelaiak, nem pedig azok, akiknek a jobboldalhoz van valami közük” – állt az üzenet záró soraiban.

A mély politikai, gazdasági és társadalmi válságba süllyedt Venezuelában április óta erőszakos kormányellenes tüntetések zajlanak, a tüntetők és a biztonsági erők összecsapásaiban eddig több mint 120-an haltak meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik