Anglia: Szükségünk van Grealishre – Micah Richards

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 21:41
Micah Richards nemtetszését fejezte ki, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitány kihagyta Jack Grealisht az angol válogatott márciusi vb-selejtezős keretéből.

Abban túl sokat nem változott a helyzet, hogy első számú gólfelelősként Harry Kane-re esett a mester választása, de sokakat meglephetett Jack Grealish kihagyása a héten induló világbajnoki selejtezőkre készülő keretből.Harry Kane-re esett a mester választása, de sokakat meglephetett Jack Grealish kihagyása a héten induló világbajnoki selejtezőkre készülő keretből.

Grealish és Southgate egy barátságos válogatott mérkőzésen (Forrás: AFP)
Grealish és Southgate egy barátságos válogatott mérkőzésen (Forrás: AFP)

Micah Richardskorábbi válogatott labdarúgó a BBC Radiónak adott interjújában is megemlítette Grealish esetét, és nem érti, miért nem került be a keretbe az angol szélső.

„Nem értem, miért nem Grealish az első számú. Rashford is kiváló játékos, de úgy gondolom, sokat veszít a csapat, ha nem Grealish játszik a bal oldalon. Rashfordot és Sterlinget én inkább átraknám jobb oldalra” – osztotta meg véleményét Richards a hallgatókkal.

A döntés a mutatott játék és a statisztikák figyelembe vételével is meglepő lehet. Ugyan a keret tagjaként három balszélső is szerepel a válogatottban (Marcus Rashford, Raheem Sterling, Jesse Lingard), de mégis egy olyan játékos maradt ki Grealish személyében, aki jelenleg az öt topligát figyelembe véve a legtöbb helyzetet kidolgozók listáján a harmadik helyen áll, még a keretbe bekerült Mason Mountot is megelőzi. Emellett a Premier League-ben meccsenként a legtöbb gólpasszt ő osztja ki a társainak.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE A MÁRCIUSI VB-SELEJTEZŐKRE
Kapusok:Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Nick Pope (Burnley)
Védők:Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton), Eric Dier (Tottenham), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (MU), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (MU), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atlético Madrid), Kyle Walker (Man. City)
Középpályások:Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Phil Foden (Man. City), Jesse Lingard (West Ham United, kölcsönben az MU-tól), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (WHU), James Ward-Prowse (Southampton)
Támadók:Dominic Calvert-Lewin (Everton), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (MU), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Man. City), Ollie Watkins (Aston Villa)

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPA
AZ ANGOL VÁLOGATOTT MÁRCIUSI MENETRENDJE
1. FORDULÓ, MÁRCIUS 25., CSÜTÖRTÖK
20.45:
Anglia–San Marino (Wembley Stadion - London)

2. FORDULÓ, MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
18.00:
Albánia–Anglia (Loro-Boriçi Stadion - Shkodër)

3. FORDULÓ, MÁRCIUS 31., SZERDA
20.45:
Anglia–Lengyelország (Wembley Stadion - London)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik