Pepére sérülés miatt nem számíthat Fernando Santos szövetségi kapitány (Fotó: AFP)

 

Az Európa-bajnoki címvédő – amely a társrendező magyarok egyik csoportellenfele lesz a 2020-ról idénre halasztott kontinensbajnokságon – szövetségi kapitánya, Fernando Santos a Porto 38 éves védőjére, Pepére lábsérülése miatt nem számíthat, míg a kapus Rui Patrício egy héttel ezelőtt angol klubcsapata, a Wolverhampton mérkőzésén szenvedett fejsérülést. Helyükre a kapus José Sá (Fenerbahce) és a védő Luís Neto (Sporting) került be.

A Barcelona 20 éves tehetsége, az ötszörös nagyválogatott Trincao ebben az időszakban a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Eb-n segíti a korosztályos portugál együttest.

Fernando Santos 25 fős listájáról nem hiányoznak olyan sztárok, mint Bruno Fernandes (Manchester United), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus) és Joao Félix (Atlético Madrid).

Portugália a vb-selejtezős sorozatban szerdán Torinóban, Azerbajdzsán ellen kezdi meg szereplését pályaválasztóként, három nappal később Belgrádban játszik Szerbiával, majd jövő kedden Luxemburg vendége lesz.

(MTI)