Vb-felkészülés: Ausztrália győzelemmel hangolt, Mexikó is nyert

Vágólapra másolva!
2022.09.25. 10:25
null
Mitchell Duke (balra) szerezte az ausztrálok vezető gólját (Fotó: AFP)
Az ausztrál labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Új-Zélandot az utolsó felkészülési mérkőzésén a katari világbajnokság előtt. Mexikó Peru ellen tudott nyerni, míg a tornáról lemaradó Kolumbia Guatemalát verte meg.

 

Az ausztrálok az 54. percben szerezték meg a vezetést Új-Zéland ellen, Mitchell Duke talált a kapuba. A vendégek a 80. percben büntetőhöz jutottak, amelyet pont a Duke helyére beállt Jason Cummings értékesített.

Graham Arnold csapata a katari világbajnokságon Franciaország, Dánia és Tunézia mellett szerepel majd a D-csoportban.

Szintén nyerni tudott a tornára készülő Mexikó, az észak-amerikaiak Peru válogatottját győzték le a Kalifornia állambeli Pasadenában 1–0-ra. A győztes gólt a Napoli 27 éves támadója, Hirving Lozano szerezte a találkozó 85. percében.

Mexikó Kolumbiával játszik még felkészülési mérkőzést a novemberben kezdődő világbajnokság előtt, a tornán pedig Argentínával, Szaúd-Arábiával és Lengyelországgal mérkőzik meg a C-csoportban.

A vb-ről lemaradó Kolumbia 4–1-re megverte Guatemalát a New Jersey-i Red Bull Arénában rendezett találkozón, amelyen betalált a Frankfurt játékosa, Rafael Borré, és az Olympiakoszhoz frissen igazolt James Rodríguez is.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Új-Zéland–Ausztrália 0–2
(Duke 54., Cummings 80. – 11-esből)
Peru–Mexikó 0–1 (Lozano 85.)
Kolumbia–Guatemala 4–1
(James Rodríguez 40., Sinisterra 57., Borré 76., Asprilla 89., ill. Santis 90.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik