Vb 2030: Ukrajna is csatlakozik a spanyol-portugál pályázathoz – hivatalos

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 14:43
null
A portugál szövetség elnöke, Fernando Soares Gomes da Silva (balra), a spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales (középen) és az ukrán szövetség elnöke, Andrij Pavelko (jobbra)
Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések: a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) szerda délután bejelentette, hogy Ukrajna is csatlakozik a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére beadott spanyol–portugál közös pályázathoz. 


A Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség és a Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) hivatalosan is bevonta az Ukrán Labdarúgó-szövetséget (UAF) a 2030-as labdarúgó-világbajnokság ibériai pályázatába.

A spanyol szövetség a következőket írta szerda délután megjelentetett, hivatalos közleményében: „A projekt célja, hogy a labdarúgáson keresztül motivációs forrásként szolgáljon a társadalom számára, a szolidaritás és a remény üzenetével.”

A három szövetség közös közleményében kiemelte: az UEFA feltétel nélkül támogatja a projektet, s bíznak benne, hogy a teljes futballcsalád felkarolja majd a kezdeményezést.

Angol lapok úgy tudják: Ukrajna a 2030-as vb csoportkörét rendezné meg, az egyenes kieséses szakasz pedig Portugáliában és Spanyolországban lenne…


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik