Vb 2022: Szalahék egy góllal legyőzték Szenegált az odavágón

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 22:29
null
Mohamed Szalahéknál az előny (Fotó: Getty Images)
Az afrikai vb-selejtező utolsó körében kétmeccses párharcok döntenek arról, melyik öt nemzet lehet ott a 2022-es katari világbajnokságon. Egyiptom hazai pályán 1–0-ra legyőzte Szenegált az odavágón, míg Ghána gól nélküli döntetlent játszott Nigériával.    

EGYIPTOM–SZENEGÁL

Slágermeccs a javából. A két csapatnak élénk emlékei vannak egymásról: legutóbb február elején találkoztak, a 2022-es Afrikai Nemzetek Kupája döntőjében. Akkor Szenegál tizenegyesekkel elhódította a hőn áhított trófeát, ezúttal azonban már a 4. percben Egyiptom vezetett – Saliou Ciss vétett öngólt.

A hátralévő időben egyik gárda sem villogott támadóoldalon, gól sem született, így Egyiptom előnnyel várhatja a szenegáli visszavágót.

GHÁNA–NIGÉRIA

Mindkét ország gyakori résztvevője a világbajnokságoknak, ezúttal azonban csak egyikük lehet ott a tornán. Ez utóbbihoz ezen a meccsen egyikük sem került közelebb: Nigéria gyakorlatilag teljesen veszélytelen volt ellenfele kapujára, míg Ghána próbálkozott, de betalálni nem tudott, ez pedig gól nélküli döntetlent eredményezett.

AFRIKAI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 3. SZAKASZ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Ghána–Nigéria 0–0
Egyiptom–Szenegál 1–0 (Ciss 4. – öngól)

KORÁBBAN
Kongói DK–Marokkó 1–1 (Wissa 13., ill. Tiszudali 76.)
Kamerun–Algéria 0–1 (Szlimani 40.)
Mali–Tunézia 0–1 (Sissako 36. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik