Vb 2022: sírva fakadt a szerb csatár, amikor a rekordjáról kérdezték – videó

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 10:44
Hatvanhét éves rekordot döntött meg szombaton este Alekszandar Mitrovics, a szerb labdarúgó-válogatott játékosa, aki a 2–2-es eredménnyel véget ért Szerbia–Portugália mérkőzés 46. percében szerezte meg 39. gólját a nemzeti csapat mezében. Amikor a találkozó után erről kérdezték, elöntötték az érzelmek.

Mitrovicsnak a portugálok elleni találkozó volt a 63. mérkőzése a szerb A-válogatottban, s megdöntötte Sztjepan Bobek szakállas rekordját, aki a jugoszláv válogatottban – szintén 63 meccsen – 38-szor volt eredményes. Bobek mögött hármas holtverseny van, hiszen a válogatott színeiben három labdarúgó is – Szavo Milosevics, Blagoje Marjanovics és Milan Galics – is 37 találatig jutott.

Amikor a Sportklub riportere a portugálok elleni mérkőzés után gratulált Mitrovicsnak a rekordhoz, és megkérdezte tőle, hogy a találkozó előtt nehezedett-e külön teher a vállára amiatt, hogy sikerüljön a rekorddöntés, a csatár elmondta, hogy nem volt ilyen teher, mert tudta, hogy előbb vagy utóbb megszerzi majd azt a gólt, amellyel ő lesz minden idők legeredményesebb labdarúgója a válogatottban. Amikor arról beszélt, hogy milyen volt az az érzés, amikor sikerült gólt lőnie és ezzel a rekordot megdöntenie, már elcsuklott a hangja, s közölte is, hogy a találat után előjöttek a gyerekkori képek.

„A válogatottban szerepelni és képviselni az országod, nekem ez a legnagyobb megtiszteltetés” – mondta Mitrovics, aki amikor arról kezdett beszélni, hogy milyen megdönteni egy 67 éves rekordot, amiről gyerekként álmodott, akkor elkezdett könnyezni, és bocsánatot is kért az újságírótól, s már könnyes szemmel mondta, hogy ebben a pillanatban nincs büszkébb família az ő családjánál. De folytatni már nem tudta, mert elcsuklott a hangja, és a könnyeket törölte le az arcáról.

A sportújságíró megköszönte őszinteségét és a portugálok elleni meccsről kérdezte:

„Az első félidőben két naiv gólt kaptunk, nekünk csak félhelyzeteink voltak, és nem úgy játszottunk, ahogy azt elterveztük. Azt tudtuk, ha gólt szerzünk, akkor visszatérünk a meccsbe, s ez sikerült is. Utána volt még néhány lehetőségünk, de véleményem szerint igazságos eredmény született. Az, hogy mi történt a meccs végén, nem tudom.” (Ronaldo lövése után a labda áthaladt a gólvonalon, de a játékvezető és a partjelző nem így látta – a szerző).

Szerbia az A-csoportban négy nappal ezelőtt Írországot győzte le 3–2-re Belgrádban, s két forduló után az 1. helyen áll.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
A-CSOPORT

Szerbia–Portugália 2–2 (A. Mitrovics 46., Kosztics 60., ill. Diogo Jota 11., 36.)
Kiállítva: Milenkovics (Szerbia, 92.)

AZ ÁLLÁS
1. Szerbia 2 1 1 5–4 +1 4
2. Portugália 2 1 1 3–2 +1 4
3. Luxemburg 1 1 1–0 +1 3
4. Azerbajdzsán 1 1 0–1 –1 0
5. Írország 2 2 2–4 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik