Vb 2022: Mbappé kihagyott büntetője is belefért – először nyertek a franciák

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.03.28. 16:50
null
Mbappé csereként beállva büntetőt harcolt ki, de elhibázta (Fotó: afp)
A francia labdarúgó-válogatott már a szünetben 2–0-ra vezet Kazahsztán ellen a világbajnoki selejtezősorozat D-csoportjában. A vezetést Ousmane Dembélé szerezte meg, majd a félidő végén Antoine Griezmann szöglete után Szergej Malij fejelt Paul Pogba mellől 10 méterről nem mindennapi öngólt a jobb alsó sarokba. A második félidőben így még az is belefért, hogy Kylian Mbappé kihagyja a saját maga által kiharcolt büntetőt.

A címvédő franciák számukra csalódást keltő eredménnyel kezdték a világbajnoki selejtezők D-csoportját, hiszen csupán 1–1-es döntetlenre futotta tőlük hazai pályán Ukrajna ellen. Nem csoda, hogy Didier Deschamps összesen 9(!) helyen változtatott a kezdőcsapatán Kazahsztán ellen, csak Hugo Lloris és Antoine Griezmann maradt meg hírmondónak – persze, a francia keret brutális erősségét mutatja, hogy így kerülhetett be Clément Lenglet, Paul Pogba, Anthony Martial vagy éppen Ousmane Dembélé a csapatba.

És ha már Dembélé: a 19. percben éppen a Barcelona támadója szerezte meg Martial passza után 14 méterről a vezetést (0–1). Nem kellett túlságosan megerőltetniük magukat a franciáknak, a 44. percben például alapos segítséget kaptak ahhoz, hogy megduplázzák előnyüket: Griezmann szöglete után Szergej Malij Paul Pogba mellett 10 méterről bólintott a saját kapujába (0–2).

A második félidőben is elég volt a kényelmes francia játék a nagy fölényhez. A 74. percben jöhetett volna az újabb gól, amikor a csereként beálló Kylian Mbappé cselezgetett a 16-oson belül, a kazah védők pedig felvágták. A sértett állt a labda mögé, de Alekszandr Mokin védte a bal alsó sarok felé tartó labdát.

Így az eredmény már nem is változott, bár helyzeteik még voltak a franciáknak, egy kicsivel sem adtak ki többet magukból annál, ami feltétlen szükséges volt a győzelemhez, ezzel először szereztek 3 pontot a 2022-es vb selejtezőjében.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

D-CSOPORT
Kazahsztán–Franciaország 0–2 (O. Dembélé 19., Malij 44. – öngól)

KÉSŐBB
Ukrajna–Finnország 1–1 (J. Moraes 80., ill. Pukki 89. – 11-esből)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA

M Gy D V L-K Gk P
1. Franciaország 2 1 1 3–1 +2 4
2. Finnország 2 2 3–3 0 2
3. Ukrajna 2 2 2–2 0 2
4. Bosznia-Hercegovina 1 1 2–2 0 1
5. Kazahsztán 1 1 0–2 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik