Vb 2022: a nyári rendezés kapcsán már Blatter is bizonytalan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.10. 10:19
Bár eddig különösebb nem zavarta, a heves reakciókat látva immár Sepp Blatter FIFA-elnöknek is kétségei támadtak azzal kapcsolatban, hogy a katari rendezésű 2022-es labdarúgó-világbajnokságot szerencsés lenne-e a megszokott, nyár eleji időpontban tartani.

„Hogy őszinte legyek, nem voltam teljesen meglepve a heves reakciókon – mondta Blatter az insideworldfootball.com oldalnak. – Miután sok vita, tanácskozás folyt ez ügyben, és sok kritika fogalmazódott meg, arra a következtetésre jutottam, hogy a nyári hőségben Katarban nem rendezhető meg teljes felelősséggel az esemény. Annak ellenére sem, hogy a házigazda katariak a legjobb hűtéstechnikát fejlesztenék és alkalmaznák. Ezért azzal a javaslattal éltem, hogy a végrehajtó bizottság vizsgálja felül a vonatkozó időszakot, és nézzük meg, milyen következményekkel járna egy esetleges téli rendezés.”Blatter az insideworldfootball.com oldalnak. – Miután sok vita, tanácskozás folyt ez ügyben, és sok kritika fogalmazódott meg, arra a következtetésre jutottam, hogy a nyári hőségben Katarban nem rendezhető meg teljes felelősséggel az esemény. Annak ellenére sem, hogy a házigazda katariak a legjobb hűtéstechnikát fejlesztenék és alkalmaznák. Ezért azzal a javaslattal éltem, hogy a végrehajtó bizottság vizsgálja felül a vonatkozó időszakot, és nézzük meg, milyen következményekkel járna egy esetleges téli rendezés.”

Várhatóan az október 3. és 4. között Zürichben sorra kerülő FIFA-kongresszuson vitatják meg, hogy milyen időpont lenne ideális a torna megtartására. Sok szakember, játékos és orvos élettani okokra hivatkozva ellenzi a nyári lebonyolítást – Katarban abban az időszakban az 50 Celsius-fokot is meghaladhatja a hőmérséklet –, míg a téli rendezés ellen több európai topliga tiltakozott, de a téli olimpia várhatóan februári időpontja is igencsak ellene szól.

A házigazdai jogot elnyerő Katarban nyitottak arra, hogy télen kerüljön sor a tornára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik