Vb 2022: magyar származású csatár került be Ibra helyére a svédeknél

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 19:17
null
Gyökeres Viktor Ibra helyén bizonyíthat a svédeknél (Fotó: AFP)
A Coventry magyar származású labdarúgója, Viktor Gyökeres került be a sérült Zlatan Ibrahimovic helyett a svéd válogatottba, amely világbajnoki selejtezőt játszik a jövő héten.

 

Ibrahimovic továbbra is sérüléssel bajlódik, így a vasárnapi Milan–Atalanta olasz bajnoki összecsapáson sem fog játszani. A svéd klasszis az európai vb-selejtezők alatt inkább a felépülésre koncentrálna, ezért nem lesz ott Svédország következő mérkőzésein.

Ibra eddig mindössze 31 percet játszott ebben az idényben, a Lazio elleni mérkőzésen le kellett cserélni sérülés miatt.

A svéd szövetség megerősítette, hogy helyette a magyar származású Viktor Gyökeres került be a válogatottba, aki Koszovó és Görögország ellen bizonyíthat.

A 23 éves játékos a nyáron váltott végleg klubot, a Brightonból a Coventrybe szerződött – igaz, már korábban is lehúzott fél évet az angol másodosztályú csapatban. Ebben a kiírásban eddig 11 bajnoki találkozón lépett pályára, kilencszer volt eredményes, és két gólpasszt is kiosztott.

A svéd válogatottban 2019. január 8-án, egy Finnország elleni felkészülési meccsen mutatkozott be, három nappal később, 20 évesen egy Izland elleni edzőmeccsen megszerezte első gólját a nemzeti csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik