Vb 2022: lemondott az osztrák válogatott szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2022.03.28. 17:43
null
Franco Foda lemondott (Fotó: AFP)
Lemondott az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Franco Foda, aki 2017 tavasza óta irányította az együttest – írja az MTI.

 

Az 55 éves német szakvezető hétfőn, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a keddi, skótok elleni barátságos mérkőzésen vezeti utoljára a csapatot.

„Sokat gondolkodtam az elmúlt napokban, és vasárnap este meghoztam a döntést. Tettem ezt annak tudatában, hogy a hosszabbítás lehetősége változatlanul fennállt” – fogalmazott Foda, aki eddig 47 mérkőzésen irányította az osztrák nemzeti tizenegyet, közülük 27-et nyert meg.

„Négy és fél nagyszerű évet töltöttünk együtt. Az utódom kifogástalan karakterű válogatottat vehet át, amely előtt még rengeteg fejlődési lehetőség áll” – jelentette ki Foda.

Az osztrákok múlt csütörtökön 2–1-re kikaptak Wales vendégeként világbajnoki pótselejtezőn, így nem jutottak ki a novemberben kezdődő katari tornára. Ausztria legutóbb 1998-ban szerepelt vb-n.

Az osztrák szövetség elnöke, Gerhard Milletich már a pótselejtezős vereség után bejelentette, hogy legkésőbb április végéig döntés születik a szövetségi kapitány személyéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik