Vb 2022: karácsonyi döntő nem lesz, december 18-i igen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 18:13
A német Sky Sport és az angol BBC5 egybehangzó értesülése szerint december 18-án rendezik meg a 2022-es, katari labdarúgó-világbajnokság döntőjét. A FIFA megerősítette a sajtóértesüléseket.

A 2022-es világbajnokság menetrendjének vázáról csütörtöki végrehajtó bizottsági ülésén döntött a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mely február 24-én november-decemberi rendezést javasolt Katarnak. február 24-én november-decemberi rendezést javasolt Katarnak.

A FIFA különbizottsága februárban Dohában egyeztetett a helyi szervezőkkel, és a játékosok egészségét veszélyeztető nyári hőség miatt késő őszi-kora téli világbajnokságot javasolt. A testület egyben arra is javaslatot tett, hogy a 2022-es tornát megrövidítsék pár nappal – a végrehajtó bizottság csütörtöki közleményében 28 napos tornát tart elképzelhetőnek. A 32 csapatos, 64 mérkőzéses tornalebonyolítás változatlan marad.

A végrehajtó bizottság a 2019-es női világbajnokság helyszínéről is döntött: a tornát Franciaország rendezheti meg. Előzetesen öt ország, a győztes mellett Anglia, Új-Zéland, a Dél-afrikai Köztársaság, valamint Dél-Korea jelezte rendezési szándékát, végül azonban a franciák mellett csak utóbbi pályázott hivatalosan.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik