Vb 2022: elvehetik Katartól a rendezést - sajtóhír

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.02.06. 13:01
null
A FIFA-t sok támadás érte az orosz és a katari vb miatt, ez például a két évvel ezelőtti kölni Rosenmontagon (Fotó: Action Images)
Német sajtóértesülés szerint a megfogalmazódott korrupciógyanú miatt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) újra szavaz a 2022-es világbajnokság korábban Katarnak ítélt rendezési jogáról.

 

A FIFA HATÁROZOTTAN CÁFOL
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hivatalos honlapján közleményben utasította vissza a Bild pletykáját. A közlemény kiemeli: FIFA határozottan cáfol minden hasonló állítást.

A FIFA megerősítette: etikai bizottsága vizsgálja a 2018-as és a 2022-es világbajnokság helyszínének kijelölése körüli visszásságokat, ám új szavazás lehetőségéről nincs szó.

A Sport Bild című lap szerdai számában a FIFA végrehajtó bizottságából származó információkra hivatkozva arról ír, hogy májusban a Mauritiuson rendezendő FIFA-kongresszuson kerül sor a megismételt voksolásra. A várakozások szerint az etikai bizottság javaslatára immár nemcsak a 24 végrehajtó bizottsági tag, hanem mind a 209 kongresszusi delegált hozza meg a döntést.

Katar a 2010 decemberében tartott szavazás utolsó körében 14–8-ra legyőzte a favoritnak tartott Amerikai Egyesült Államokat – az ázsiai tagszervezetet akkor vezető katari Mohamed Bin Hammam állítólag öt voksot is megvásárolt.

Legutóbb Michel Platinit, az európai szövetség (UEFA) elnökét vádolták meg korrupcióval: a France Football című magazin januárban azzal gyanúsította meg, hogy Nicolas Sarkozy akkori francia államfő utasítására szavazott Katarra a 2022-es világbajnokság házigazdájának kiválasztásakor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik