Vb 2022: jöhetnek az angolok, elhárultak az akadályok Tiranában

Vágólapra másolva!
2021.03.26. 14:18
null
Elhárultak az akadályok Tiranában, jöhetnek az angolok (Fotó: AFP)
Elhárultak az akadályok Tiranában, így az eredeti terveknek megfelelően vasárnap 18 órától megrendezik az Albánia–Anglia labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzést a magyar válogatott csoportjában – írja az MTI.

 

Csütörtökön a tiranai rendőrség arról tájékoztatta az Albán Labdarúgó Szövetséggel (FSHF), hogy nem tudja garantálni a csapatok biztonságát. A koronavírus-járvány miatt a meccset zárt kapuk mögött rendezik, de a közelben működő vállalkozások – többnyire bárok – felszereltek számos vasasztalt, és azokhoz napernyőket rögzítettek, ezek pedig elfoglalják az Air Albania Stadion szinte összes bejáratát, vagyis a létesítmény közvetlen környékén nagy tömegre lehet számítani.

Az FSHF március 3-án arra kérte a hatóságokat, rendeljék el a stadion mellett üzemelő üzletek és bárok bezárását, illetve az építmények leszerelését, de erre nemleges válasz érkezett.

Pénteken az albán állami rendőrség szóvivője elmondta, hogy minden szükséges intézkedést megtesznek a rend és a biztonság érdekében a mérkőzés előtt, alatt és után. Hozzátette, félreértésről volt szó, és sajnálják, hogy a szövetség elhamarkodottan reagált a médiában.

A világbajnoki selejtező I-csoportjának az albánokon és az angolokon kívül tagja még Magyarország, Lengyelország, San Marino és Andorra.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik