Vb 2022: Araújo megsérült az uruguayiak felkészülési meccsén

Vágólapra másolva!
2022.09.24. 17:39
null
Ronald Araújo egy hónapra kidőlt, de a vb-n ott lehet (Fotó: AFP)
Combsérülést szenvedett Ronald Araújo, az FC Barcelona uruguayi labdarúgója nemzeti együttese pénteki felkészülési meccsén, amelyet az ausztriai Sankt Pöltenben játszottak, és a dél-amerikaiak 1–0-s vereséget szenvedtek Irántól.

 

Araújót alig öt perccel a meccs megkezdése után le kellett cserélni, s kényszerpihenője akár egy hónapig is eltarthat. Sérülése gondot jelent Xavinak, a Barca vezetőedzőjének, akinél az uruguayi védő alapembernek számít a katalánok spanyol bajnoki címért harcoló alakulatában.

A szakvezető feje azért is főhet a védelem összeállítását illetően, mert Araújo előtt, csütörtökön a Barcelona francia válogatott hátvédje, Jules Koundé is kidőlt, szintén combsérüléssel, amelyet az osztrákok elleni, csütörtöki Nemzetek Ligája-mérkőzésen szedett össze. Rá várhatóan szintén egy hónapig nem számíthat Xavi, ám itt még nem ér véget a lista: a holland válogatottnál Frenkie de Jong és Memphis Depay is megsérült.

A vb-n Angliával, Walesszel és az Egyesült Államokkal egy csoportban szereplő Irán gólját Mehdi Taremi szerezte.

Uruguay Dél-Koreával, Portugáliával és Ghánával szerepel egy négyesben a november 20-tól december 18-ig tartó katari világbajnokság csoportkörében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik