Vb 2022: a sivatag közepén sátrakban altatnák a drukkereket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 07:01
null
Sátrak is várhatnak a katari vb-re utazókra (Fotó: Trade Arabia)
Drukkerek ezreit altatnák a szervezők sátrakban a sivatagi zónában, közel a stadionokhoz a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon.

Egyedülálló élményben lehet része a 2022-es világbajnokságra kilátogatóknak, ugyanis többek között a stadionokhoz közel, a sivatag csillagos ege alatt sátorban élvezhetik a keleti kényelem katari változatát.

A vb-re a rendezők félmillió, nem az arab világból érkező látogatót várnak. A szervezők úgy tartják, hogy a sátras ötlet kreatív és hiteles, eredeti kulturális élmény lehet, természetesen megfelelve a FIFA követelményeinek.

„A vb egyik lényege az elkötelezettség, hogy bemutassa a Közel-Kelet vendégszeretetét” – írta közleményében a világbajnokság szervezőbizottsága az Al Jazeera televíziónak.

„Vizsgáljuk a sátras koncepciót, hogy valóban egyedülálló szurkolói élményt nyújtsunk 2022-ben. A szervezésben résztvevő partnerekkel azon dolgozunk, hogy a torna idejére változatos szálláslehetőségeket kínáljunk” – áll a közleményben.

A tervek szerint 12 000 szurkolót hajókon szállásolnak el a világbajnokság alatt. Ha létrejön a megállapodás, akkor több mint hatezer szoba várja majd a drukkereket az óceánjárókon.

Amióta Katar elnyerte a rendezés jogát, mintegy tízmilliárd amerikai dollárt költött infrastrukturális beruházásokra, valamint rengeteg szállodát és apartmant építettek a világeseményre.

Az építkezések üteme viszont – az alacsony olajárak következtében – lelassult, a szervezők pedig óvatosak, és nem akarnak „túlépítkezni” – így kerültek szóba a sátrakhoz és a hajószállodákhoz hasonló megoldások.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik