Vb 2022: a katariak nem engedik, hogy elvegyék tőlük a rendezést

Vágólapra másolva!
2013.09.13. 07:52
Hiába a rengeteg ellenérv, senki sem veheti el Katartól a 2022-es világbajnokság rendezésének jogát – jelentette ki Haszan el-Thavadi, a kilenc év múlva esedékes vb szervezőbizottságának vezetője.

A FIFA október elején Zürichben dönthet arról, hogy 2022 mely időszakában rendezzék meg a világbajnokságot. Anyári rendezés ellen a 40 és 50 fok közötti, esetleg magasabb hőmérséklet szól. A januári vagy februári időpont a téli olimpiáról venné el a figyelmet, s Sepp Blatter FIFA-elnök már különben is ígéretet tett a NOB-nak arról, hogy nem lesz ebben az időpontban a vb. A Blatter által erőltetett novemberi-decemberi tornát az európai szövetség kifogásolja, mert ebben az időszakban még nagyban tartanak a nemzetközi kupaküzdelmek és a nagy bajnokságok.

Sokak szerint egy csapásra megoldódna a probléma, ha Katar helyett más kapná meg a vb-t (még Baltter is azt mondta, hiba volt nekik ítélni a rendezést), de a főszervező a BBC-nek elmondta, ez lehetetlen.

„Szabályos körülmények között nyertük el a rendezést, és eddig is eleget tettünk minden olyan követelésnek, amit a vébé-rendezéssel szemben támasztottak. Nincs alapja annak, hogy elvegyék tőlünk a tornát. Keményen dolgozunk, hogy megmutassuk, a Közel-Keleten is otthon lehet a futball. Ez a térség megérdemli az esélyt, és nem fog csalódást okozni” – mondta el-Thavadi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik