Vb 2018: FIFA-kritikát kapott az összes pályázat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.11.17. 12:49
A 2018-as világbajnokság megrendezésére benyújtott pályázatok közül mindegyikben talált hiányosságokat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) – jelentette a BBC.

A szervezet a spanyol-portugál és a belga-holland közös kandidálással kapcsolatban már magát a közös rendezés ötletét is megkérdőjelezte, míg az orosz pályázatban a közlekedési és technológiai infrastruktúra hiányosságaival, az angolok esetében pedig az edzőpályákkal és a csapatok elszállásolásával volt elégedetlen.

„A közös rendezés lehetőségének teljes körű elemzéséhez a FIFA-nak szüksége van további kulcsfontosságú részletek megismerésére, mert az ilyen koncepció esetében az előírások betartása sokkal nehezebb, és új kihívások elé állítja a rendezőket – idézte a BBC a FIFA állásfoglalását. – Belgium és Hollandia pályázatával kapcsolatban ráadásul a szükséges kormányzati támogatás és a kormánygarancia is hiányzik.”

A FIFA december 2-án dönt arról, hogy 2018-ban melyik ország rendezheti a vb-t, s ugyanekkor határoz a 2022-es esemény helyszínéről is. Utóbbiért Japán, a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok, Ausztrália és Katar van versenyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik