Vb 2018: csak európai országok kandidálhatnak a vb-rendezésért

Vágólapra másolva!
2010.01.26. 13:14
Sepp Blatter FIFA-elnök bejelentése szerint csak európai országok pályázhatnak a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezési jogára.

„Az elmúlt napokban arról tárgyaltunk Moszkvában az UEFA elnökével, Michel Platinivel, hogy a 2018-as világbajnokság rendezési jogára csak európai országok kandidálását engedélyezzük" – mondta Sepp Blatter egy sajtótájékoztatón.

„Bár jó ötletnek tűnik ez a felvetés, még messze vagyunk a végleges döntéshozataltól, amely megkönnyítené a FIFA és a végrehajtó bizottság munkáját is" – tette hozzá.

Ahogyan arról már beszámoltunk, a 2018-as és a 2022-es vb-re Anglia, Oroszország, Belgium Hollandiával közösen és Spanyolország Portugáliával együtt, valamint az Egyesült Államok és Ausztrália jelentkezik, hogy valamelyik rendezési jogot elnyerje.

Az Ausztrál Labdarúgó-szövetség kommunikációs vezetője, Rod Allen elmondta, irányító testületük még nem kapott semmilyen hivatalos tájékoztatást a FIFA-tól. Amennyiben azonban kizárják őket a 2018-ra kandidálók közül, úgy a 2022-es esemény rendezési jogáért az Egyesült Államokkal, Japánnal, Dél-Koreával, Indonéziával és Katarral szállnak harcba.

A nemzetközi labdarúgó-szövetségnek (FIFA) decemberben kellene döntenie a 2018-as és a 2022-es vb helyszínéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik