Vb 2018: a portugál állam nem ad pénzt a stadionok fejlesztésére

Vágólapra másolva!
2010.02.12. 18:12
Jaime Lissavetzky, Spanyolország sportminisztere úgy véli, Portugália nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy növelje a két ország közös pályázatának győzelmi esélyeit – mint ismert, a két ibériai állam közösen adna otthont vagy a 2018-as, vagy a 2022-es labdarúgó világbajnokságnak.

„Nem igazán látom, hogy a portugálokat lázba hozná a rendezés. Úgy tűnik, hogy a politikusokat nem igazán érdekli ez" – jelentette ki Lissavetzky az AS című lapnak.

A portugál kormány mintegy a szomszéd kritikáira válaszolva megerősítette, nincsen pénze arra, hogy támogassa a luzitán stadionok felújítását.

Laurentino Dias, sportért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, hogy Portugália három legnagyobb stadionja (a Benfica otthona, a Fény Stadionja, a Porto arénája, a Sárkány Stadion, és a Sportingnak otthont adó Jose Avalade Stadion) megfelel a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) mindennemű előírásának, így felesleges állami támogatással fejlesztéseket végrehajtani rajtuk.

A közösen kandidáló Portugália és Spanyolország a 2018-as mellett a 2022-es világbajnokság rendezését is megpályázta. Ami a többi pályázót illeti: Anglia, Oroszország, Belgium és Hollandia közösen, Ausztrália, Japán és az Egyesült Államok is szívesen otthont adna a tornáknak – a FIFA szándéka szerint a 2018-as viadalt Európában rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik