Vajdaság: százezer euró értékű műfüves pálya épül Topolyán

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.11.28. 16:23
null
A Szerb Labdarúgó-szövetség és a TSC képviselői (balról jobbra): Darko Kovacsevics, Palágyi Szabolcs, Szlavisa Kokeza és Zsemberi János
A Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) elnöke, Szlavisa Kokeza, valamint sportigazgatója, Darko Kovacsevics szerdán a topolyai TSC Labdarúgóklub akadémiájának vendégei voltak, s ez alkalomból megtekintették azt a helyet is, ahol majd az a százezer euró értékű műfüves pálya épül, amelyet a szerb szövetség ajándékoz az akadémiának.

 

„Azon a részen lesz, ahol a többi pálya is található, közvetlenül az akadémia főépülete mellett, s javítja majd az akadémisták által használt infrastruktúrákat” – nyilatkozta Zsemberi János, a TSC Labdarúgóklub igazgatója, aki hozzátette, a TSC már évek óta fektet a fiatal labdarúgókba, és azt is, hogy az akadémiának hatalmas jelentősége van, nemcsak a helyi sportélet, hanem Topolya társadalmi és gazdasági fejlődésének területén is.

„Hiszünk abban, hogy az akadémiáról olyan labdarúgók kerülnek ki, akikre valamennyien büszkék lehetünk, s abban is, hogy mindannyian büszkék leszünk majd az akadémiára” – mondta Zsemberi.

Szlavisa Kokeza, az FSS elnöke hangsúlyozta, a topolyai akadémia kiváló feltételeket biztosít a fiatal játékosok fejlődésére, s abban is bízik, hogy a szerb labdarúgás fejlődéséhez is hosszú távon hozzájárul.

„Ezeken a pályákon fejlődnek majd a labdarúgásunk ígéretes tehetségei, méghozzá kiváló feltételek között. Biztos vagyok benne, hogy az ilyen épületek, a labdarúgás szerelmeseinek víziójának és lelkesedésének köszönhetően hozzájárulnak a játék színvonalának növeléséhez a szerb és az európai pályákon is” – mondta Kokeza.

A hivatalosan szeptember 27-én, Orbán Viktor magyar miniszterelnök jelenlétében átadott akadémián tett látogatásuk után a szerb szövetség képviselői, Kokeza és Kovacsevics megtekintették, hogyan haladnak a bontási munkálatok a stadion környékén, ahol majd egy új, modern stadion épül.

A topolyai akadémia a magyar kormány – a Magyar Labdarúgó-szövetségen keresztül – 4.5 milliárd forintos támogatásból épült: a projekt egy új stadion felépítését is magába foglalja, amely a tervek szerint 2019-ben készül el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik