Uruguay: Suárez duplával segítette bajnoki címhez nevelőegyesületét

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.10.31. 16:40
null
Luis Suárez a Nacional legfrissebb bajnoki trófeájára lehel csókot (Getty Images)
Luis Suárez és Emanuel Gigliotti dupláival 4–1-re nyert hosszabbításban a Nacional a Liverpool Montevideo ellen az uruguayi élvonal bajnoki döntőjében, ezzel övé a bajnoki cím.

Uruguayban a bajnokság tavaszi szezonból (apertura) és őszi szezonból (clausura) áll. A tavaszit a montevideói Liverpool, míg az őszit a Nacional nyerte meg, így ez a két csapat mérkőzhetett meg egymással a bajnoki trófeáért. A korábban többek között a Barcelonában és az angol Liverpoolban játszó Luis Suárez remek teljesítményével járult hozzá nevelőegyesülete, a Nacional győzelméhez. A mérkőzés első gólját a háromszor európai aranycipős Suárez lőtte az 50. percben, miután kiosztott egy kötényt, majd a kapu bal oldalába tekerte a labdát.

A Liverpool Montevideo Thiago Vecino révén büntetőből egyenlített a 69. percben. A mérkőzés végén emberelőnybe került a Nacional, Federico Pereira kapta meg második sárga lapját a 81. percben.

A hosszabbításban szögletvariációt követően ismét Suárez szerezte meg a vezető találatot, majd a hosszabbítás második félidejében Emanuel Gigliotti két góljával eldöntötte a mérkőzést. A Nacional 49. alkalommal, Suárez – 2005–2006 után – másodszor lett uruguayi bajnok. 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik