Uruguay: a kormány megbüntette a labdarúgó-szövetséget

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.21. 14:35
Az uruguayi kormány megbüntette az ország labdarúgó-szövetségét (AUF), mert a válogatott nem tartotta be a koronavírus-járvány miatti óvintézkedéseket.

Daniel Salinas egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 12 600 eurónak (4.5 millió forint) megfelelő összegre bírságolták a labdarúgó-szövetséget a kötelező higiéniai előírások be nem tartása miatt.Daniel Salinas egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 12 600 eurónak (4.5 millió forint) megfelelő összegre bírságolták a labdarúgó-szövetséget a kötelező higiéniai előírások be nem tartása miatt.

A válogatott a múlt héten 3–0-ra győzött Kolumbiában, majd ezen a héten 2–0-ra kikapott Brazíliától a világbajnoki selejtezősorozatban. Ebben az időszakban összesen tíz uruguayi játékos és hat stábtag fertőződött meg a koronavírussal, ráadásul a világhálóra felkerült egy fotó, amelyről kiderült, hogy a győztes meccs után barbecue-esten vettek részt a futballisták. Kilenc játékos állt és ült szorosan egymás mellett, közülük ötnek később pozitív lett a teszteredménye.

Salinas szerint az érintettek nem voltak eléggé óvatosak. Az egyik megfertőződött játékos, Diego Godín elismerte, gondatlanok voltak, de szerinte nem ez volt a fertőzés forrása, ezért igazságtalannak tartja a büntetést.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik