Ukrajna: nincs tovább, lefújták a labdarúgó élvonal idényét

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 11:10
null
Az élvonalbeli Csernyihiv stadionja március 11-én orosz bombatalálatot kapott (Fotó: AFP)
Az Ukrán Labdarúgó-szövetség kedd este bejelentette, nem fejezik be az ország élvonalbeli bajnokságának (Premjer-liha) 2021–2022-es idényét, emellett bajnokot sem hirdetnek – írja a Kicker.

 

Az ukrán élvonalban legutóbb december közepén rendeztek meccseket. A tavaszi folytatást az orosz–ukrán háború miatt elhalasztották, most pedig az is véglegessé vált, hogy nem fejezik be a jelenlegi kiírást.

A liga klubjai által egyhangúlag meghozott döntés alapján bajnoki címet nem hirdetnek. A 16 csapatos bajnokság élén 18 forduló után két ponttal a Sahtar Doneck vezetett a címvédő Dinamo Kijev előtt.

A nemzetközi kupaindulási lehetőségeket a tabella jelenlegi állása alapján oszthatják ki – bár jó kérdés, hogy a csapatok milyen körülmények között tudják ezeket a meccseket lejátszani. Ez alapján a Sahtar a Bajnokok Ligája playoffkörében, míg a Dinamo a második selejtezőkörben kezdene, a harmadik Dnipro az Európa-liga playoffban indít, a Zorja Luhanszk az Európa-konferencialiga harmadik-, a Vorszkla pedig a második selejtezőkörében léphetne pályára először.

A háború kezdete óta a csapatok Ukrajna területén kívül lejátszott felkészülési meccsekkel próbálják – amennyire lehet – egyben tartani magukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik