Az élvonalbeli Csernyihiv stadionja március 11-én orosz bombatalálatot kapott (Fotó: AFP)

 

Az ukrán élvonalban legutóbb december közepén rendeztek meccseket. A tavaszi folytatást az orosz–ukrán háború miatt elhalasztották, most pedig az is véglegessé vált, hogy nem fejezik be a jelenlegi kiírást.

A liga klubjai által egyhangúlag meghozott döntés alapján bajnoki címet nem hirdetnek. A 16 csapatos bajnokság élén 18 forduló után két ponttal a Sahtar Doneck vezetett a címvédő Dinamo Kijev előtt.

A nemzetközi kupaindulási lehetőségeket a tabella jelenlegi állása alapján oszthatják ki – bár jó kérdés, hogy a csapatok milyen körülmények között tudják ezeket a meccseket lejátszani. Ez alapján a Sahtar a Bajnokok Ligája playoffkörében, míg a Dinamo a második selejtezőkörben kezdene, a harmadik Dnipro az Európa-liga playoffban indít, a Zorja Luhanszk az Európa-konferencialiga harmadik-, a Vorszkla pedig a második selejtezőkörében léphetne pályára először.

A háború kezdete óta a csapatok Ukrajna területén kívül lejátszott felkészülési meccsekkel próbálják – amennyire lehet – egyben tartani magukat.