Ukrajna: megvan Sevcsenko utódja a válogatott élén

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 13:01
null
Olekszandr Petrakov az elmúlt tíz évben ukrán korosztályos válogatottakat irányított (Fotó: AFP)
Olekszandr Petrakovot nevezték ki az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának – számolt be róla az MTI.


A szakember, aki az augusztus elsején távozott Andrij Sevcsenko örökébe lép, ideiglenes jelleggel látja el a feladatkört, mivel megbízatása egyelőre csak a 2022-es világbajnokság kvalifikációs sorozatának végéig szól.

Ukrajna a vb európai selejtezőjében, a D-csoportban három mérkőzésen három 1–1-es döntetlent ért el: a vb-címvédő franciák vendégeként értékes pontot szerzett, de nem bírt otthon a finnekkel és a kazahokkal sem. Az ukránok legközelebb szeptember elsején, Kazahsztánban vendégeskednek, majd 4-én Franciaországot fogadják.

A 64 éves Petrakov játékosként alacsonyabban jegyzett ukrán klubokban szerepelt, míg edzőként többnyire alsóbb osztályú csapatoknál tevékenykedett, az elmúlt tíz évben pedig különböző korosztályokban az ifjúsági válogatottak szakmai munkáját irányította.

A 44 esztendős Sevcsenko e hónap elején a közösségi oldalán tudatta, hogy öt év után távozik a szövetségi kapitányi posztról. A korábbi kiváló csatár, aki 2004-ben kiérdemelte az Aranylabdát, 2016 óta dolgozott a válogatottal, amelyet az idei Európa-bajnokságon a negyeddöntőbe vezetett. Összesen 52 mérkőzésen ült a nemzeti együttes kispadján.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Ferencvárost három évig irányító Szerhij Rebrov a legesélyesebb a kapitányi posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik