Ukrajna: elhagyták az országot a Sahtar brazil légiósai

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.01. 09:56
null
Elhagyták az országot a Sahtar brazil légiósai (Fotó: AFP)
Az ukrán bajnokságban éllovas Sahtar Doneck brazil labdarúgói biztonságban elhagyták az Oroszország által múlt csütörtökön – fehérorosz támogatással – megtámadott országot.

 

Az ország keleti részén működő klub közleményében kifejtette: a keretben lévő több mint egy tucat légiós, valamint családtagjaik már Románia területén vannak. A Dinamo Kijev külföldi futballistái szintén elhagyták az országot, miként a Dnipro három brazil játékosa is átlépte a román határt szombaton. Az evakuálásban az európai szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin, valamint az ukrán és a moldovai szervezet első embere, Andrij Pavelko és Leonyid Olejnyicsenko is segített.

A háborús fejlemények hatására a nemzetközi szövetség (FIFA) és az UEFA hétfőn felfüggesztette az orosz válogatott és az orosz klubcsapatok részvételét a nemzetközi sorozatokban. Az ukrán szövetség múlt csütörtökön – a hadműveletek megindításának napján – jelezte, hogy felfüggesztette a labdarúgó-bajnokságokat az országban.

Az élvonalbeli ukrán bajnokság a téli szünet után múlt pénteken folytatódott volna. A 16 csapatos bajnokságot 18 forduló után a Sahtar Doneck vezeti 47 ponttal a 45 pontos Dinamo Kijev előtt.


(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik