Ukrajna: De Zerbi és segítői kijutottak, Budapestről repültek tovább

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.28. 16:31
null
Roberto De Zerbi egy decemberi sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Néhány napja beszámoltunk arról, hogy az orosz–ukrán konfliktus miatt több külföldi vezetőedző, így Roberto De Zerbi is Ukrajnában ragadt. A Sahtar Doneck hétfőn a Twitter-oldalán közzétett videó segítségével mindenkit megnyugtatott: az olasz tréner és stábja kijutott az országból.

Mint az a feliratokból is látható, De Zerbi és segítői a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről utaztak tovább. A stáb a felvételen támogatásáról biztosította az ukrán népet, valamint kérte az illetékeseket, hogy fejezzék be a háborút.

Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) hétfő délutáni bejelentése szerint a csoport biztonságban megérkezett Olaszországba. A donecki klub brazil játékosai családjaikkal együtt szintén kijutottak Ukrajnából, ők Romániába menekültek.

„Összetett próbatétel volt ez, és nem jöhetett volna létre az UEFA és személyesen Alexander Ceferin jelentős támogatása nélkül
– mondta Gabriele Gravina, az olasz szövetség első embere. – Az elnök az elmúlt órákban fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy a futballcsalád minden olyan tagjának biztonságát garantálja, akinek az élete komoly kockázatnak volt kitéve a háború miatt.”


 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik