Ukrajna: a Sahtar 50 millió eurót kér a FIFA-tól a távozó légiósok miatt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.18. 18:39
null
Szerhij Palkin, a Sahtar ügyvezetője 50 millió eurót kért a FIFA-tól a távozó légiósok miatt (Fotó: AFP)
Mint ismert, júniusban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) lehetővé tette az Ukrajnában játszó külföldi labdarúgók számára, hogy az orosz megszállás miatt egyoldalúan felbontsák szerződésüket klubjukkal, de a Sahtar Doneck fellebbezett a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a szabály miatt és 50 millió eurót kér a FIFA-tól – írja a BBC.

„A FIFA unfair szabálya miatt kellett megtennünk ezt a lépést” – húzta alá a fellebbezés kapcsán Szerhij Palkin, a 13-szoros ukrán bajnok Sahtar Doneck ügyvezetője. „A következmények pedig azt jelentik, hogy továbbra is jelentős bevételektől esünk el” – húzta alá. Palkin kitért arra is, szerinte a FIFA a kialakult helyzet ellenére nem mutat elég tiszteletet az ukrán klubok felé.

„A FIFA nem törekedett a klubok védelmére és nem egyeztetett a megoldásról – mintha figyelmen kívül hagynák, hogy mivel szembesülnek az ukrán klubok a háború kezdete óta” – jegyezte meg a Sahtar ügyvezetője.

A donecki klub már most jelentős pénztől esett el, mert négy játékos elhagyta a csapatot, miután a FIFA szabályait követve szerződést bontott, így a Sahtar elvesztette az esélyt, hogy értékesítse négy labdarúgójának játékjogát, akik értéke összesen mintegy 50 millió euró, míg a klub keretében összesen 14 légiós szerepel.

A Sahtarnál bíznak benne, hogy az orosz invázió miatt megtépázott bevételek miatt pénzt szerezhetnek a veszteségek csökkentésére és a háborúban való szerepvállalás kompenzálására.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróságnak írt levélben kitértek arra is, hogy az izraeliManor SzolomonFulhamhez, valamint a brazil Mateus Cardoso Lemos MartinsOlympique Lyonhoz való átigazolása is meghiúsult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik