A 2002-esek reménykedhetnek az Eb-szereplésben (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az UEFA közleményében az áll, a világot sújtó koronavírus-járvány miatt – az 55 tagországgal való egyeztetés után – úgy döntött, módosít a 2021-es utánpótlástornákon.

A legfontosabb hír, hogy az U17-es (2004-es) korosztályban a nők és a férfiak Eb-jét egyaránt törölték. A férfiak tornája Cipruson lett volna, a magyar csapat Svájccal, Fehéroroszországgal és Luxemburggal találkozott volna a selejtezőben. A női viadalnak Feröer adott volna otthont. Magyarország a finnekkel, a törökökkel és az izraeliekkel került egy négyesbe a selejtezőben.

Az U19-eseknél (2002-eseknél) a nők áprilisban, a férfiak márciusban selejteznek. A megszokott elitkör helyett viszont egymeccses rájátszás dönt majd a kijutásról. A nők és a férfiak Európa-bajnoksága egyaránt júliusban kezdődik. Előbbi Fehéroroszországban, utóbbi Romániában lesz.

A férfiaknál ez a korosztályunk szerepelt 2019-ben az U17-es világbajnokságon Brazíliában. Többek között Balogh Botond (Parma), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kata Mihály (MTK), Mester Csaba (Austria Wien), Bocskay Bertalan (Budapest Honvéd), Major Sámuel (Red Bull Salzburg), Zuigeber Ákos (MTK) és Németh András (Genk) is 2002-ben született.

2021-ES FÉRFI U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ (2002-es korosztály)
9. CSOPORT

Norvégia
MAGYARORSZÁG
Izland
Andorra

2021-ES NŐI U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SELEJTEZŐ (2002-es korosztály)
6. CSOPORT
Skócia
MAGYARORSZÁG
Montenegró
Észtország