UEFA: hiábavaló próbálkozás, újra elutasították a Szuperligát

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.08. 19:39
null
Újabb sikertelen kísérlet, az UEFA nem először utasította el a Szuperligát (Fotó: Getty Images)
Újabb hivatalos közleményben fejezte ki az európai Szuperligával szembeni ellenállását az Európai Labdarúgó-szövetség. Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin kedden találkozóra fogadta a korábban nagy port kavaró projekt vezérigazgatóját, Bernd Reichartot, ám az eddigi próbálkozásokhoz hasonlóan ezúttal sem született egyezség.

 

Bernd Reichart a Szuperligát népszerűsítő A22 Sports nevű kereskedelmi magánvállalkozás képviselőjeként találkozott Aleksander Ceferinnel, méghozzá az UEFA székhelyén, a svájci Nyonban. A beszélgetést követően az európai szövetség határozottan ellenezte Reichart tervét.

A közlemény szerint a Szuperliga nem felel meg a labdarúgó-szövetség értékrendjének, amely szerint az európai futball nyitottságon, szolidaritáson és érdemuralmon alapul.

A találkozón többek között olyan személyek vettek részt az UEFA-oldalán, mint Javier Tebas (a La Liga elnöke), Vincent Labrune (a Professzionális Labdarúgóliga elnöke Franciaországban), Luigi De Siervo (a Serie A vezérigazgatója) vagy éppen Nasszer al-Khelaifi (a végrehajtó bizottság tagja és a Paris Saint-Germain elnöke). A túloldalon Reichart mellett Anas Laghrari, az A22 Sports titkára, valamint John Hahn alapító tag szólalhatott meg.

Reichart az A22 Sports Twitter-csatornáján reagált az európai szövetség közleményére:

Jó volt találkozni az UEFA-val, örülünk, hogy elfogadták a kezdeményezésünket a nyílt párbeszédre. A találkozás után arra a következtetésre jutottunk, hogy az UEFA nem hajlandó a változtatásra, a jelenlegi állapotokat szeretné fenntartani. Ezt a monopóliumrendszert az Európai Unió Bírósága is vizsgálja, következmények 2023 tavaszán várhatók.”

Az UEFA rövid időn belül válaszolt is Reichart videoüzenetére:

Az A22 Sports beszámolót tett közzé az UEFA központjába tett keddi látogatásáról. Újra meg kell néznünk a felvételt, ugyanis nem vagyunk biztosak abban, hogy ugyanarról a találkozóról van szó. Az A22 párbeszédet akart, két és fél óra alatt azonban mindannyian elutasítottuk a felvetéseiket. Amikor lehetőséget kapnak a párbeszédre, nincs mit mondaniuk. Nagyon hiányosak a terveik.”

Az európai Szuperliga ötlete az utóbbi években időről időre felmerül számos topklub vezetője között. 2021 áprilisában hivatalosan is megalakult a projekt, ám a versenysorozat végül több okból kifolyólag sem jöhetett létre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik