UEFA Futsal Cup: az elődöntőben kiesett a címvédő Barcelona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.26. 21:09
Az UEFA Futsal Cup Grúziában zajló négyes döntőjében péntek délután lejátszották az elődöntő mérkőzéseit. A Dinamo Moszkva 5–2-es győzelmet aratott a házigazda Iberia Star ellen, míg a címvédő Barcelona 5–4-es vereséget szenvedett a kazah Kajrat Almatitól.

A futsalosok Bajnokok Ligájának számító sorozat elődöntőjének első mérkőzésén a Dinamo Moszkva az első félidő közepén kevesebb mint fél perc alatt kétgólos előnyt szerzett az Iberia Star ellen – amely az elitkörből a veretlenül zárt Rába ETO-t megelőzve jutott a négy közé –, majd a második játékrész elején tovább növelte előnyét.

A folytatásban felváltva estek a gólok, mindkét csapat kétszer talált az ellenfél kapujába, így az orosz együttes megőrizte háromgólos fórját, és a vasárnapi döntőben ismét lehetősége lesz elhódítani a trófeát. A Dinamo ugyanis tavaly is bejutott a fináléba, ott azonban 3–1-re kikapott a Barcelonától.

Idén viszont nem fog. Legalábbis a katalánoktól biztosan nem, a Barcelona ugyanis 5–4-es vereséget szenvedett a Kajrat Almatitól.

Az első félidőben a kazah csapat kétszer is vezetést szerzett, ám a Barca mindkét alkalommal egyenlíteni tudott, sőt a fordulás után még a vezetést is átvette, de erre a Kajrat három góllal válaszolt. Két másodperccel a vége előtt a gránátvörös-kékek még kozmetikáztak az eredményen, az egyenlítésre azonban már nem maradt idejük, így a két évvel ezelőtt bronzérmes kazah gárda jutott a döntőbe.

UEFA FUTSAL CUP
ELŐDÖNTŐ
Iberia Star–Dinamo Moszkva 2–5
Kajrat Almati–Barcelona 5–4
A DÖNTŐBEN
Dinamo Moszkva–Kajrat Almati

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik