UEFA: a CAS kötelezi a szövetséget Gibraltár felvételére

Vágólapra másolva!
2012.12.07. 15:07
Michael Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke nyilatkozatában beszámolt arról, hogy a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) korábbi döntéseikkel ellentétben arra kötelezte őket, hogy vegyék fel tagnak Gibraltárt.

Az UEFA végrehajtó bizottsága évek óta tolja maga előtt ezt a problémát, és eddig sikerrel lépett át rajta, ám a jelek szerint eljutott odáig az ügy, hogy érdemi változás történjen. Amint arról korábban már beszámoltunk: október elején már ideiglenes státuszt kapott az UEFA-tól az ibériai félszigeten lévő, 28 ezer lakosú, brit fennhatóságú koronagyarmat.Amint arról korábban már beszámoltunk: október elején már ideiglenes státuszt kapott az UEFA-tól az ibériai félszigeten lévő, 28 ezer lakosú, brit fennhatóságú koronagyarmat.

Az UEFA illetékesei eddig arra hivatkozva mondtak nemet a kérésre, hogy Gibraltárt ugyanúgy nem ismeri el teljes jogú tagnak az ENSZ, mint Koszovót és Katalóniát. Márpedig az UEFA egy 2001 óta érvényben lévő szabálya szerint ehhez igazodik.

Gibraltárt – amelynek hovatartozása máig vitatéma Nagy-Britannia és Spanyolország között – jövő májusban az UEFA londoni kongresszusán választják teljes jogú taggá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik