Mezőnyfölénye ellenére sem tudott nyerni Hollandia az U21-es Eb nyitányán

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.24. 20:50
null
Holland mezőnyfölény, ám összességében küzdelmes meccs (Fotó: AFP)
Románia és Hollandia korosztályos válogatottja 1–1-es döntetlent játszott egymással Budapesten, a Bozsik Arénában a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

 

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT
Románia–Hollandia 1–1(1–1)
Budapest,Bozsik Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Schärer (svájci)
ROMÁNIA
: Vlad – Harut, Ciobotariu, Pascanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Morutan (Catalin, 88.) – Ganea (Petre, 80.), Matan (Oaida, 72.).Szövetségi edző: Adrian Mutu
HOLLANDIA: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, D. de Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey, 80.), Boadu (Gakpo, 64.), Kluivert.Szövetségi edző: Erwin van de Looi
Gólszerző: Ciobanu (20.), ill. Schuurs (16.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hollandia már az első pillanatoktól mezőnyfölényben futballozott, a 16. percben pedig teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést. Justin Kluivert sokadik veszélyesen középre kanyarodó sarokrúgása után az ajaxos Perr Schuurs bólintott a román kapuba (0–1). Csakhogy az előny nem tartott ki sokáig: a 20. percben egy kezezés miatt megítélt szabadrúgásból Andrei Ciobanua bal felső sarokba vágta a labdát (1–1).

A holland mezőnyfölény a gyorsan jött egyenlítés után is kitartott, ám a fekete mezbe öltözött játékosok valahogy sokkal görcsösebbekké váltak – egyszerűen nem tudtak olyan mennyiségben és minőségben helyzetbe kerülni, mint tették azt az első 15-20 percben.

A fordulás után kifejezetten leült a meccs, jó negyedórán semmi említésre méltó nem történt. A 65. percben aztán Andrei Vladnak kellett bemutatnia egy bravúrt, a csapatkapitány Teun Koopmeiners lövését tornászta ki a jobb felsőből. Kellett egy bravúr a holland kaput védő Kjell Scherpentől is, ő a 93. percben kapta ki Ciobanu léc alá tartó, 19 méterről eleresztett labdáját – megkímélve csapatát a keserű slusszpoéntól...

Románia a meccs nagy részében alárendelt szerepet játszott, de így is szerzett egy pontot az U21-es Eb nyitó körében.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE!

90+3. perc: MEKKORA VÉDÉS A VÉGÉRE?! Ciobanu kap remek labdát jobbról a 16-os előterében, át sem veszi, 17 méterről, kissé takarásból, enyhén balról lő jobbal, a holland kapus remek reflexmozdulattal, jobbra vetődve kitolja a léc alól!

90+1. perc: Itu próbálkozik meg egy lövéssel 13 méterről a balról érkező centerezést követően, Scherpen ezúttal is magabiztosan öleli magához a labdát.

90. perc: Három perc a tervezett ráadás!

88. perc: Oaida veszi át szépen a labdát a 16-os bal csücskénél, majd 14 méterről a hosszú felé kanyarítja azt, a holland kapus jól él együtt a játékkal és egy magabiztos vetődés végén magához öleli azt.

88. perc: Morutan számára is véget ér a mai meccs, Catalin jön a helyére.

Ennek ellenére a hollandoknak csak egy, a másik oldalon a románoknak kettő kaput eltaláló gólszerzési kísérlete akad a második félidő eddig eltelt 40 percében...

A holland mezőnyfölény kitart: továbbra is 70 százalék felett a fekete mezesek labdabirtoklása.

84. perc: Brobbey kap ígéretes labdát a leshatáron, az ötös előterében lefordul a védőjéről, lő, de a kivetődő kapus bravúrral védeni tud! Majd még a lest is beinti a partjelző, nem mintha ezen a ponton ne lett volna mindegy...

82. perc: Újabb ígéretes szabadrúgás, Ciobanu fut neki a kaputól jó 25 méterre lehelyezett labdának, kissé balról, a kétfős sorfal felett eltekerve a jobb felsőbe tart a lövés, de Scherpen még időben odaér és két kézzel útját állja az újabb román gólnak.

80. perc: Petre váltja Ganeát.

80. perc: Lang le, Brobbey be.

78. perc: Morutan végzi el a szabadrúgást a kaputól kissé jobbra, jó 26-27 méterre, beadás helyett legurítja a néhány méterrel előrébb, a pálya tengelyében helyezkedő Olaru elé, aki egy igazítás után laposan lő – épp Koopmeiners az, aki blokkol.

77. perc: Koopmeiners kap sárga lapot.

72. perc: Az első csere a románoknál, Matant Oaida váltja.

70. perc: Gakpo átlövési kísérletét Marin blokkolja.

68. perc: Zeefuik és Ganea kapnak egy-egy sárgát kakaskodásért...

66. perc: Ez se sokon múlt! Ciobanu emel alá a labdának a 16-os jobb csücskétől, az ötös előterében Pascanu bújik ki az ember mellől, majd előrevetődve fejel, nem sokkal a bal felső mellé!

65. perc: VLAD! ÓRIÁSI VÉDÉS A ROMÁN KAPUSTÓL! Koopmeiners próbálkozott meg egy lövéssel balról, a kaputól 19 méternyire, a jobb felsőbe tartó löketet bravúrral tudta szögletre paskolni a román kapus!

64. perc: Boadu lejön, a helyén 14-es mezben Gakpo.

61. perc: Lang lőtt jobbal, enyhén balról, a kísérletét Pascanu blokkolta.

60. perc: A holland labdabirtoklás 72 százalékon...

58. perc: Zeeduik jobbról érkező beadását bólintja ki Harut az érkező hollandok elől.

Eddig kifejezetten eseménytelen ez a félidő. Tíz perc telt el belőle...

50. perc: Koopmeiners próbálkozott meg egy átlövéssel, pont Vlad kezei közé küldve a labdát...

A második félidőben is a hollandok uralják a labdát, igaz, helyzetet így sem tudtak kialakítani Van de Looi tanítványai a játékrészben.

47. perc: Ganea futott lesre.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

SZÜNET

45+2. perc: Vége az első félidőnek!

45+1. perc: Reis harcol ki szabadrúgást a 16-os jobb oldalának előterében, a kaputól 23-24 méterre. Kluivert íveli be a labdát, De Wit a védő mellől felugorva, az ötös bal csücskétől fejel, de megint csak Vlad kezei közé.

45+1. perc: Marin kapott sárgát.

45. perc: Egy perc a tervezett ráadás.

Döbbenetes mutató: az első 40 percben mindössze 25 százalékban volt a labda a románoknál.

41. perc: Ganea próbálkozott meg egy átlövéssel, a labdája messze-messze a jobb felső sarok fölé szállt.

40. perc: Koopmeiners legurítja a labdát Kluivertnek, aki balról, éles szögből a kapu fölé bombázza azt.

39. perc: Tizenegyes gyanús... de nem, a játékvezető ítélete (és a visszajátszások) szerint (is) a 16-os bal oldalánál, de még a vonal előtt buktatta az előrehúzódó Bakkert Olaru. Egy kisszöglettel felérő szabadrúgással jöhet Hollandia.

36. perc: Ez veszélyes volt! Reis jobbról érkező beadásánál De Wit tökéletes ütemben bújt ki a védője mellől, 7 méterről, kissé jobbról csúsztatott, de pont a kapu közepénél helyezkedő Vlad kezei közé.

34. perc: Olarut kell ápolni, a jobb bokáját fájlalja, miután a felezővonalnál a labdára figyelve összerúgott Koopmeinersszel.

32. perc: Olaru veszi át a labdát a kaputól 25 méterre, egyet igazít rajta, majd kissé jobbról jobbal lő, nem sokkal a hosszú felső sarok mellé. A kapus csak szemmel kísérte a labdát.

31. perc: Reis lopja a távolságot a 16-os jobb csücskénél, majd szinte álló helyzetből beadja a labdát, az ötös előterében De Wit érkezik, csúsztat, nem sokkal megy el a jobb kapufa mellett!

30. perc: Újabb holland-szöglet, újabb Kluivert-szöglet, immár a hatodik a meccsen, ezúttal Reis próbál fejelni az ötös rövid oldalától, de a kivetődő védő csukafejessel tisztázni tud előle.

26. perc: Kluivert jobbról elvégzett szöglete után De Wit kerül a földre a kaputól 8 méterre, ám hiába reklamálnak a hollandok, a játékvezető szerint ez nem ért tizenegyest.

Továbbra is sokkal többet jár a labda a hollandoknál, de a román egyenlítés óta valahogy görcsösebbnek, pontatlanabbnak tűnnek a fekete mezesek.

24. perc: Harut harcol ki egy szabadrúgást Kluiverttel szemben a jobb szélen.

20. perc: MICSODA GÓÓÓÓÓL! Egyenlítenek a románok! Ciobanu fut neki a labdának, és a kaputól 21-22 méterre, enyhén jobbról jobbal a rövid felsőbe teker! A kapusnak esélye sem volt a remekül helyezett, egyúttal kellően erős lövéssel szemben. 1–1

19. perc: Reis kezezése miatt jöhetnek ígéretes helyről szabadrúgással a románok.

16. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet Hollandia! Kluivert jobbról elvégzett szöglete ezúttal is jól tekeredik középre, a kaputól 7 méterre Perr Schuurs tudja megelőzni a védőjét, majd bólint a hosszúba, 0–1.

15. perc: Zeefuik jobbról érkező beadása után ide-oda flipperezik a labda a román védők és a holland támadók között, végül De Wit előtt adódna lövőlehetőség, ő viszont az ötös csücskétől inkább aláemel, háta Boadu fejelni tud majd középen... ehelyett csak a védőnek jó, aki kibólintja szögletre.

A 15. percre fordul az óra mutatója, a hollandok eddig 60 százalékban birtokolták a labdát.

12. perc: Kluivert ezúttal balról íveli be a labdát, erőből csapódik az ötös hosszú sarka felé, Vlad viszont magabiztosan lép ki a kapujából és három holland támadó gyűrűjében lehúzza!

10. perc: Morutan cselez befelé a 16-os jobb csücskétől, 10 méterre a kaputól lő, Teze lép elé és blokkolja a kísérletét, a kipattanó Ciobanu elé kerül, aki 18 méterről, kissé balról kapu fölé lő.

8. perc: Kluivert végzi el a hollandoknak megítélt szögletet jobbról, középről, 8 méterről De Wit tud fejelni, a labda nem sokkal a jobb kapufa mellett száll el.

5. perc: Egy labdaszerzést követően Morutan vezeti jó 20-25 méteren át a labdát, majd két védő szorításában 19 méterről, kissé balról lő, nem sokkal a kapu jobb oldala mellé.

Egyelőre a hollandok jóval aktívabbak, sokkal többet is van náluk a labda.

3. perc: Reis próbálkozik meg egy beadással jobbról, a középen érkező Boadunak kissé magas, így a visszazáró román védő fejjel tisztázni tud.

1. perc: Elkezdődött a találkozó!

Hamarosan kezdünk!

Románia sárga mezben, fehér nadrágban és sárga sportszárban, Hollandia fekete mezben, nadrágban és sportszárban, azokon narancsszínű mintákkal futballozik ezen az estén.

A magyar válogatott meccs a német korosztályos csapat ellen IDE KATTINTVA követhető!

Köszöntjük olvasóinkat!

A Bozsik Aréna kezdésre készen (Fotó: AFP)
A Bozsik Aréna kezdésre készen (Fotó: AFP)

A hollandoknál érdemes lesz kiemelt figyelmet fordítani, Myron Boadu a selejtezősorozatban nyolc góllal vette ki a részét válogatottja sikeres kvalifikációjából.

A románok kifejezetten összeszokott csapat képét keltik: a kezdő csupán két helyen változott az utolsó Eb-selejtezőhöz viszonyítva. Múlt novemberhez képest Ciobanu és Ganea a két új arc. A 2019-ben elődöntőig jutó csapatból öten még ma is itt vannak: a kapus, valamint négy védő (Boboc, Harut, Ciobotariu és Pascanu) – írja az uefa.com.

A magyar társrendezésű U21-es Európa-bajnokságot felvezető cikkeink ide kattintva olvashatóak!

AZ A-CSOPORT MENETRENDJE AZ U21-ES EB-N
1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00x–x
Románia–Hollandia (Budapest, Bozsik Aréna) 21.00x–x
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00x–x
Németország–Hollandia (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00x–x
3. FORDULÓ (március 30.)
Magyarország–Hollandia (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 18.00x–x

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00

x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik