A tíz csoport négy legjobb csoportmásodikja közé Ukrajna, Hollandia, Izland és a kedden este Észak-Írországban az újpesti kapussal, Marko Dmitroviccsal felálló és 4–1-re nyerő Szerbia fért be.

A második helyezettek összevetésében hat válogatott végzett 16 ponttal: a még éppen továbbjutó szerbek és a már éppen kieső osztrákok között ötgólnyi volt a differencia. A kieső csoportmásodikok: Ausztria, Oroszország, Görögország, Izrael, Finnország és Románia.

A csoportelsők közül Anglia, Dánia, Franciaország, Horvátország, Németország, Portugália, Spanyolország és Szlovákia már korábban kivívta a részvétel jogát az egyenes kieséses elit körben, hozzájuk kedden Olaszország kiütéses diadallal, Svédország pedig egy 92. percbeli góllal kiharcolt 4–3-as győzelemmel csatlakozott.

A versenyben maradt 14 csapat októberben egyenes kieséses párharcokat vív az elit körben, és a hét győztes csatlakozik majd a házigazda Csehországhoz a jövő júniusi nyolcas döntőben.

Mint beszámoltunk róla, hétfőn a magyar válogatott Bosznia-Hercegovina idegenbeli 4–1-es legyőzésével zárta a sorozatot, és a 4. csoport harmadik helyezettjeként nem jutott tovább.

U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, SELEJTEZŐK
CSOPORTKÖR, KEDDI EREDMÉNYEK
1. CSOPORT

Finnország–San Marino 5–0
Litvánia–Wales 1–1
Moldova–Anglia 0–3
2. CSOPORT
Dánia–Bulgária 7–1
Oroszország–Andorra 5–0
4. CSOPORT
Spanyolország–Ausztria 1–1
6. CSOPORT
Feröer–Montenegró 1–0
Németország–Románia 8–0
7. CSOPORT
Görögország–Lengyelország 3–1
Svédország–Törökország 4–3
8. CSOPORT
Izrael–Macedónia 2–1
Portugália–Azerbajdzsán 3–1
9. CSOPORT
Olaszország–Ciprus 7–1
Észak-Írország–Szerbia 1–4
10. CSOPORT
Örményország–Fehéroroszország 2–1