U21-es Eb: kijutottak a németek és a horvátok is, 15 hely már elkelt

Vágólapra másolva!
2020.11.17. 23:26
null
Kedden a németek is kvalifikálták magukat az U21-es Európa-bajnokságra (Fotó: AFP)
Kedd este szinte teljessé vált a 2021-es, részben hazai rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokság mezőnye: többek között Olaszország, Hollandia, Franciaország, Anglia és a címvédő Spanyolország után Németország és Horvátország is biztossá tette helyét a kontinensbajnokságon.

 

Magyarország és Szlovénia rendező országként, alanyi jogon automatikusan résztvevője a 2021-es Eb-nek, hozzájuk elsőként október 13-án Anglia, Oroszország, Hollandia, Dánia, Svájc és a címvédő Spanyolország csatlakozott, majd novemberben Franciaország, Olaszország, Portugália, Csehország, Németország, Horvátország és Románia is biztossá tette helyét a jövő évi kontinensviadalon, amelyre még egy hely kiadó – ezt a kvótát Izland, Svédország vagy Lengyelország szerzi meg.

Az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseire március 24. és 31., az egyenes kieséses szakaszra (vagyis a negyeddöntőre, az elődöntőre és a döntőre) május 31. és június 6. között kerül majd sor. Az Eb-re a kilenc selejtezőcsoport győztese mellett az öt legjobb második jut ki, e 14 csapat tábora a magyar, szlovén kettőssel egészül ki az Európa-bajnoki döntőben. A sorsolást december 10-én tartják Nyonban, a mieink biztosan az A-csoportba kerülnek.

Magyarországon az új Bozsik Arénában, valamint Székesfehérváron, Szombathelyen és Gyirmóton játszanak majd mérkőzéseket.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik