U20-as vb: Mali a 121. percben egyenlített, majd kiejtette Argentínát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.04. 23:31
Kedden Dél-Korea, az Egyesült Államok és Mali is bejutott az U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe.

A csoportkörből az Argentína elleni bravúrral továbbjutó Dél-Korea távol-keleti rangadót játszott a csoportkörből veretlenül továbblépő Japánnal. A két csapat sokáig nem tudta feltörni egymás védelmét, már sokan a hosszabbításra készültek, amikor a 84. percben a dél-koreaiak megszerezték a találkozó egyetlen találatát – a negyeddöntőben Szenegál vár rájuk. Dél-Korea távol-keleti rangadót játszott a csoportkörből veretlenül továbblépő Japánnal. A két csapat sokáig nem tudta feltörni egymás védelmét, már sokan a hosszabbításra készültek, amikor a 84. percben a dél-koreaiak megszerezték a találkozó egyetlen találatát – a negyeddöntőben Szenegál vár rájuk.

Sokkal mozgalmasabb mérkőzést játszott egymással az Egyesült Államok és Franciaország válogatottja. Az amerikaiak a hannoveri Sebastian Soto góljával szereztek vezetést a csoportkörben százszázalékos európai csapat ellen, de a Bernard Dioméde által edzett franciák a szünet előtt Amine Gouiri góljával egyenlítettek, majd a fordulás után Nabil Alioui jóvoltából a vezetést is megszerezték. A 74. percben Soto visszahozta az amerikai reményeket, majd a 83. percben a Lafont kapusról kipattanó labdára lecsapó Justin Rennicks eldöntötte a mérkőzést. Az amerikaiak Ecuador ellen folytatják.

Az utolsó nyolcaddöntős találkozón Argentína kétszer is vezetést szerzett Mali ellen, ám utóbbi mind a kétszer egyenlített, másodszor a 121. percben, majd a tizenegyespárbajban jobban is koncentrált a dél-amerikaiaknál, így a nyugat-afrikai ország lesz Olaszország ellenfele a legjobb nyolc között.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
Japán–Dél-Korea 0–1
(O Sze Hun 84.)
Franciaország–Egyesült Államok 2–3
(Gouiri 41., Alioui 55., ill. Soto 25., 74., Rennicks 83.)
Argentína–Mali 2–2 (Gaich 49., A. Diaby 91. – öngól, ill. A. Diaby 67., Konté 121.) – 11-esekkel 4–5

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Kolumbia–Ukrajna
Olaszország–Mali
Egyesült Államok–Ecuador
Dél-Korea–Szenegál

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik