U20-as vb: drámai 11-es párbaj után Kolumbia is a 8 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 23:21
Az olasz U20-as labdarúgó-válogatott Andrea Pinamonti büntetőből szerzett góljával 1–0-ra győzött a házigazda Lengyelország ellen, míg Kolumbia drámai tizenegyespárbajban győzte le Új-Zélandot a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A tornán eddig veretlen olaszok Gdyniában már az első félidőben megszerezték a vezetést a házigazda lengyelek ellen Andrea Pinamonti büntetőből szerzett góljával. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de nem született újabb találat, így elsőként Olaszország jutott a vb legjobb nyolc csapata közé.Andrea Pinamonti büntetőből szerzett góljával. A folytatásban mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de nem született újabb találat, így elsőként Olaszország jutott a vb legjobb nyolc csapata közé.

A nap második mérkőzése (Lódzban) izgalmasabbra sikeredett: a papírformának megfelelően Andrés Reyes csúsztatásával Kolumbia szerezte meg a vezetést, de még a szünet előtt Elijah Just góljával egyenlített Új-Zéland, sőt, a vezetést megszerzéséhez is közel állt.

A második játékrészben nem született gól, ahogy a hosszabbításban sem, pedig a 117. percben szöglet utáni kontrából a kolumbiaiak hatalmas lehetőséget szalasztottak el.

A szétlövés drámai fordulatokat hozott: az új-zélandi kapus megfogta az első három kolumbiai büntetőt, de az utolsót a bemozdulása miatt újrarúgatta a játékvezető. Innentől kezdve a dél-amerikaiak már nem is hibáztak, sorozatban ötöt lőttek be, hét kör után nyertek (5–4-re), és bejutottak a legjobb nyolc közé.

U20-AS VILÁGBAJNOKSÁG, LENGYELORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
Olaszország–Lengyelország 1–0
(Pinamonti 38. – 11-esből)
Kolumbia–Új-Zéland 1–1 (Reyes 11., ill. Just 35.)– 11-esekkel 5–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik