U17-es Eb: tizenegyespárbaj után Anglia a végső győztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.21. 21:21
A Máltán rendezett U17-es Európa-bajnokság döntőjében az angol válogatott az 1–1-re végződött rendes játékidőt követően tizenegyespárbajban legyőzte a hollandokat, így 2010 után másodszor nyerte meg a viadalt.

A majd' 18 ezer néző befogadására alkalmas Ta'Qali Nemzeti Stadionban lejátszott kétszer 40 perces döntőben a Chelsea csatára, Dominic Solanke szerzett vezetést az angoloknak, de az első félidő utolsó pillanataiban egyenlítettek a hollandok a Feyenoord tehetsége, Jari Schuurman jóvoltából. Érdekesség, hogy négy-négy találattal holtversenyben a fináléban eredményes játékosok végeztek a góllövőlista élén.Dominic Solanke szerzett vezetést az angoloknak, de az első félidő utolsó pillanataiban egyenlítettek a hollandok a Feyenoord tehetsége, Jari Schuurman jóvoltából. Érdekesség, hogy négy-négy találattal holtversenyben a fináléban eredményes játékosok végeztek a góllövőlista élén.

A második félidőben mindkét csapatnak megvolt a lehetősége a győztes gól megszerzésére, de egyiknek sem sikerült, így hosszabbítás nélkül következhetett a tizenegyespárbaj – melyet az angolok bírtak jobban idegekkel.

A szigetországiak mind a négy játékosa betalált, a narancsmezesek ellenben csak egyszer vették be Freddie Woodman kapuját. Az angolok történetük során másodszor nyerték meg az U17-es Eb-t, míg a 2011-es és 2012-es győztes hollandoknak – akik a csoportküzdelmek során 2–0-ra legyőzték döntőbeli ellenfelüket – meg kellett elégedniük a második hellyel, akárcsak 2005-ben és 2009-ben.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÁLTA
DÖNTŐ
Hollandia–Anglia 1–1
(1–1) – tizenegyesekkel: 1–4
G: Schuurman (40.), ill. Solanke (25.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik