U17-es Eb: kiesett a címvédő, teljes a negyeddöntő mezőnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.12. 18:52
Csütörtökön véget értek a csoportküzdelmek, így kialakult a negyeddöntő mezőnye az azerbajdzsáni U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A szerdán már a legjobb nyolc közé jutó Portugáliához, Belgiumhoz, Németországhoz és Ausztriához, a C-csoportból Svédország és Anglia, a D-csoportból pedig Spanyolország és Hollandia csatlakozott.

Szerdán az A-csoportból – többek között a házigazdát megelőzve – Portugália és Belgium jutott a legjobb nyolc közép, a B jelű kvartettből pedig Németország és Ausztria ment tovább.

A D-csoportban a Spanyolország–Olaszország összecsapás első félideje nem hozott gólt, a másodikban azonban hatszor is a hálóba találtak a csapatok: az olaszok hiába álltak fel 2–0-s hátrányból, 4–2-re kikaptak, és kiestek, miután a csoport másik összecsapásán Szerbia az utolsó tíz percben kétszer is kapitulált Hollandia ellen, így a hollandok jutottak tovább a csoport második helyén.Szerdán az A-csoportból – többek között a házigazdát megelőzve – Portugália és Belgium jutott a legjobb nyolc közép, a B jelű kvartettből pedig Németország és Ausztria ment tovább.

A D-csoportban a Spanyolország–Olaszország összecsapás első félideje nem hozott gólt, a másodikban azonban hatszor is a hálóba találtak a csapatok: az olaszok hiába álltak fel 2–0-s hátrányból, 4–2-re kikaptak, és kiestek, miután a csoport másik összecsapásán Szerbia az utolsó tíz percben kétszer is kapitulált Hollandia ellen, így a hollandok jutottak tovább a csoport második helyén.

A C-csoportban mind a négy csapat reménykedhetett a továbbjutásban az utolsó fordulót megelőzően. Ez végül a címvédő francia válogatott 1–0-ra legyőző Svédországnak, valamint a Dánia ellen könnyed, 3–1-es sikert arató Angliának sikerült. A hat-hat ponttal végző svéd és angol együttes közül, előbbi végzett a csoport első helyén, miután a két csapat összecsapásán 2–1-re győzött.

A negyeddöntőket május 14-én és 15-én rendezik, az elődöntőkre május 18-án kerül sor, a torna döntője pedig május 21-én lesz.

U17-ES LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, AZERBAJDZSÁN
3. FORDULÓ


C-CSOPORT
Dánia–Anglia 1–3
Svédország–Franciaország 1–0
A csoport végeredménye: 1. Svédország 6 pont, 2. Anglia 6, 3. Dánia 4, 4. Franciaország 1

D-CSOPORT
Spanyolország–Olaszország 4–2
Szerbia–Hollandia 0–2
A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Hollandia 6, 3. Olaszország 3, 4. Szerbia 1

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Portugália–Ausztria
Spanyolország–Anglia
Németország–Belgium
Svédország–Hollandia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik