Továbbra is remek formában a Topolya, ezúttal négy góllal győzött

T. J., D. Á.T. J., D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.08.02. 18:48
null
A TSC remekül kezdte az új idényt (Fotó: FKTSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 3. fordulójában a Topolyai SC 4–0-ra legyőzte a Kolubarát.

 

SZERB SZUPERLIGA
3. FORDULÓ
Topolya–Kolubara 4–0 (2–0)
Zenta,
Városi Stadion. Vezette: A. Sztojanovics
TSC:
Filipovics – Csalusics, Leandro, Antonics – Petrovics (Vukics, 69.), Djakovac (Szantracs, 85.), Tomanovics, Sztanojev (Tomasevics, 76.) – Zec, Banjac (Milicsevics, 76.) – Sztanojlovics (Krszmanovics, 69.). Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Kolubara:
Puletics – Radovanovics, Vasziljevics (Djuranovics, a szünetben), Bakics – Pecelj, Skorics (Mladenovics, a szünetben), Vucsetics (Marjanovics, 84.), Jankovics – Djokics, Djenics (Dobrijevics, 72.), Filipovics (Nikolics, a szünetben). Vezetőedző: Dejan Djurdjevics
Gólszerző: Tomanovics (11.), Sztanojlovics (31.), Zec (63. – 11-esből), Vukics (73.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az újonc Kolubara ellen lépett pályára a Topolyai SC a szerb Szuperliga harmadik fordulójában, és sorozatban harmadik győzelmét aratta. A zentai Városi Stadionban a vendéglátó együttes Szasa Tomanovics, Sztefan Sztanojlovics, Djuro Zec és Sztefan Vukics góljával 4–0-ra nyert, így a belgrádi Partizan mögött a második helyen áll a táblázaton.

Az észak-bácskai együttes a 11. percben egy remek akció után a csapatkapitánya, Tomanovics révén szerezte meg a vezetést, amelyet húsz perccel a fiatal Sztefan Sztanojlovics egy szöglet utáni fejessel megduplázott. A második félidőben igencsak visszahúzódott a TSC, úgy tűnt, ezt ki is használják a vendégek, ugyanis az 53. percben Dejan Djenics találatát előbb megadta a játékvezető, utána azonban a VAR-szobából jelezték, hogy a játékos lesen volt, így maradt a 2–0. Nem sokáig, mivel Mihajlo Banjac lövése után ismét a VAR-é volt a főszerep, és ezúttal is a topolyaiak örülhettek, mert a játékvezető sárga lapot adott Vaszilije Bakicsnak, aki kézzel blokkolta a lövést, így Djuro Zec tizenegyest végezhetett el, és nem is hibázott, így a 63. percben már háromgólos volt a TSC előnye. A végeredményt a csereként beálló Sztefan Vukics állította be tíz percre rá: Banjac kiugratása után hihetetlen pontos lövéssel kilőtte a jobb alsó sarkot.

A TSC három forduló alatt kilenc pontot gyűjtött, s ezt rajta kívül csak a belgrádi Partizan mondhatja el, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően az első helyen áll. A bajnokságban hibátlan még a Csukaricski, a fővárosi együttes azonban csak két mérkőzést játszott. 4–0

A negyedik fordulóban a TSC a nisi Radnicski vendége lesz.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: itt a vége, a Topolya 4–0-ra kiütötte a Kolubarát!

90. perc: letelt a rendes játékidő, három perc a bírói ráadás.

89. perc: nagy helyzet, de a védők végül szögletre mentettek.

89. perc: Leandro kapott sárga lapot szabálytalanságért a 16-os vonalánál.

85. perc: Ifet Djakovac le, Sztefan Szantracs be.

84. perc: újabb csere, Marko Vucsetics le, Sztefan Marjanovics be a Kolubarában.

80. perc: folyamatosan támadnak a vendégek, de a védők hibátlanul végzik a feladatukat.

76. perc: Dejan Milicsevics és Nemanja Tomasevics be, Mihajlo Banjac és Jug Sztanojev le.

74. perc: a vendégek azonnal elveszítették a labdát a középkezdés után, Sztanojev került ugyanolyan helyzetbe mint Vukics, de lövését blokkolták a védők.

73. perc: ez már kiütés! Banjac ugratta ki a tizenhatosban a nemrég beállt Vukicsot, aki 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot. 4–0

72. perc: csere e vendégeknél, Djenics helyére Djurad Dobrijevics.

69. perc: Szlobodan Sztanojlovics helyére Nemanja Krszmanovics, Nemanja Petrovics helyére Sztefan Vukics áll be.

67. perc: előbb a jobb, majd a bal oldalról végezhettek el szögletet a vendégek, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

66. perc: Mladenovics 25 méteres szabadrúgása elakadt a sorfalban.

Djuro Zec a harmadik gólját szerezte az idényben.

63. perc: Zec állt a labda mögé, a kapus jobbra, a labda balra. 3–0

62. perc: tizenegyes a TSC-nek, így döntött Andrija Sztojanovics! És Bakics még kapott egy sárga lapot is...

Úgy néz ki, hogy a védő kezével blokkolta a lövést. Ha így van, akkor tizenegyes jár a TSC-nek...Főszerepben a VAR!

59. perc: hatalmas helyzet adódott a TSC előtt, Zec futott el a bal szélen, Banjac elé passzolt, aki Bakicsot találta el.

És nincs gól! A videobíró segítségével kiderült, Djenics lesen volt. Marad a 2–0, a TSC ezt megúszta.

Egyelőre várjunk még...A játékvezető a VAR segítségét kéri, hogy kiderüljön, lesen volt-e Djenics.

53. perc: szépít a Kolubara! Harciasabban és veszélyesebben kezdtek a vendégek, ennek meg is van az eredménye. Djenics lőtt gólt, Antonics elvétette a labdát, a játékos pedig nem hibázott, a rövid sarokba lőtt a tehetetlen Filipovics mellett.

46. perc: a félidőben cseréltek a vendégek: Bogdan Mladenovics, Uros Djuranovics, Nemanja Nikolics be, Milenko Skorics, Nikola Vasziljevics, Milos Filipovics le.

46. perc: elindult a második játékrész!

45. perc: nincs ráadás, a bíró lefújta az első félidőt, a TSC magabiztosan vezet.

A vendégek nagyon feltolták a védekezésüket, a védők majdnem a félpályánál vannak, s ez nagyon megfelel a TSC-nek, hiszen Sztanojev és Zec is szélvészgyors.

43. perc: a meccs eddigi legjobbja, Banjac adott remek labdát Zecnek, aki a bal oldalon faképnél hagyta a védőjét, azonban Puleticsbe lőtte a labdát.

40. perc: Banjac szabadrúgását Csalusics fejelte kapura, a felső lécet találta el. Nem sok kellett volna a háromgólos előnyhöz.

38. perc: Sztanojlovics kapott remek labdát a fellazult vendégvédők közül csak egy játékos volt előtte, ő viszont úgy döntött, hogy az érkező Djakovac elé passzolt, ám ezt röviden tette, így nem sikerült újabb gólhelyzetet kialakítani.

34. perc: hatalmas bravúr Puleticstől – Petrovics ívelt át a jobb oldalra, ahol Sztanojev kapásból lőtt, a vendégek kapusa lábbal védett.

31. perc: és ott a második hazai gól is! Sztanojlovics megszerezte az első szuperligás találatát. Banjac szöglete után Puletics elindult ki a kapujából, így a vendégvédők nem is ugrottak fel, azonban a vendégkapus megtorpant, Sztanojlovics pedig okosan a rövid sarokba fejelte a labdát. 2–0

27. perc: Tomanovics szerzett labdát a saját térfelén, és egyből Zec elé ívelt, de Puletics résen volt, és 30 méterre a kapujától elrúgta a labdát a TSC játékosa elöl.

25. perc: nagy lehetőség a TSC előtt – Banjac ugratta ki a bal oldalon Zecet, aki szépen tette vissza a labdát elé, azonban Sztanojlovics lyukat rúgott, így Banjac már csak belebotlott a labdába, lőni nem volt ideje.

23. perc: a fiatal Sztanojlovics került helyzetbe, aki addig igazgatta a labdát hol a bal, hol a jobb lábára, hogy semmi se lett a lehetőségből.

20. perc: Sztanojev szép szólója után Vasziljevics billentette ki a játékost az egyensúlyából, de a játékvezető továbbot intett – a nézőktől meg is kapta érte a magáét...

18. perc: Pecelj beadását Radovanovics fejelte méterekkel mellé.

17. perc: Antonics adott el egy labdát, és aztán ő ért vissza, és fejjel szögeltre mentetett.

A csapatkapitány az előző fordulóban is betalált, akkor a nemrég Bp. Honvédhoz távozott Nenad Lukics passzát váltotta gólra.

11. perc: máris vezet a Topolya! Tomanovics, a csapatkapitány lőtt gólt! Nagyon szép akciót vezetett a TSC, Banjac passzolt Sztanojev elé, aki pontosan adott középre és a második hullámból érkező Tomanovics 17 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 1–0

9. perc: jobb oldali szögletet harcoltak ki a vendégek, amit Pecelj adott be. Sztanojlovicsot találta el a labda, így szöglet a másik oldalról.

A lelátóról zúg a Harcoljatok, harcoljatok és a „TSC, TSC” rigmus. Egyelőre mindkét oldalon sok a hiba...

5. perc: gyors vendég ellentámadás végén Djokics lőtt 11 méterről, de Leandro vállát találta el.

A vendégek korrekt módon visszaadták a labdát a TSC-nek.

4. perc: Tomanovics maradt lent a földön, a bal lábát fájlalja.

3. perc: Sztanojev szabadult meg védőjétől a jobb oldalon, és középre adott, ám Jankovics mindenkit megelőzött és szögletre mentett.

1. perc: elindult a mérkőzés, a Topolya kezdte a találkozót.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Az biztos, hogy Zentán nem fáznak a játékosok, ugyanis 30 fokos melegben lépnek majd pályára. A hazaiak kék-fehérben játszanak, a vendégek fehér-rózsaszínű szerelést választottak.

Egy topolyai játékos az NB I-ben: Lukics már aláírta szerződését a Budapest Honvéddal. A csatár a Metalac elleni mérkőzésen, amikor lecserélték, több labdarúgót is átölelt így búcsúzott a csapattól, amelynek színeiben 91-szer lépett pályára, s 47 gólt lőtt, valamint 28 gólpasszt adott.

A Topolyai SC remekül kezdett a szerb élvonalban, az első két mérkőzését magabiztosan megnyerte – legutóbb a Metalac vendégeként győzött 4–2-re. Jelenleg a tabella 3. helyén áll a topolyai csapat, egy győzelemmel viszont beérheti az eddig százszázalékos Partizant.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik