Törökország: teljesen ellentétes hírek érkeztek Atsuról

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.08. 14:44
null
Teljesen ellentmondó hírek érkeznek Christian Atsuról (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, hétfő hajnalban 7.7-es magnitúdójú földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A rengések rengeteg áldozatot követeltek, s eltűnt az élvonalbeli Hatayspor ghánai válogatott támadója, Christian Atsu, illetve a klub sportigazgatója, Taner Savut. A labdarúgóról bár a nemzetközi sajtó megírta, hogy megtalálták, szerda délelőtt a csapat vezetőedzője, Volkan Demirel és orvosa, Gürbey Kahveci is arról beszélt, továbbra is keresik Atsut és Savutot, miközben Ghána törökországi nagykövete arról beszélt, Atsut kórházba szállították, de nem tudják, melyikbe.

A korábban az angol Chelsea-nél és Newcastle Unitednél is futballozó Atsu a Hatayspor vasárnap délutáni bajnokijának 97. percében szerzett győztes gólt, majd a mérkőzés után a hírek szerint egy 11 emeletes ház kilencedik emeletén tartózkodott, amikor a földrengés történt.

Az előzetes hírek arról szóltak, Atsut kimentése után jobb lábának sérülése és légzési nehézségek miatt kórházba szállították. A Hatayspor első csapatából a középpályás, Onur Ergün és két védő, Burak Öksüz és Kerim Alici is a romok alatt rekedt, de mint kiderült, utóbbi saját erejéből tudott kiszabadulni, míg előbbieket a mentőexpedícióban résztvevők találták meg.

A legfrissebb hírek szerint azonban a ghánai labdarúgót és a Hatayspor sportigazgatóját továbbra is keresik.

A török Hürriyet a csapat vezetőedzőjét, Volkan Demirelt idézte, aki azt kérte, ne írják azt, hogy túlélte, anélkül, hogy biztosak lennének abban, hogy túlélte.

„Az embereknek családjaik vannak, a remény, a bánat és a fájdalom pedig egyre nő. Egyelőre nincsenek hírek Atsuról és Taner Savutról. Megosztanám, ha a kórházban lennének? Szeretném megosztani a fejleményeket, amint lesznek, de nagyon nehéz dolgokat élünk át. Az emberek éjjel-nappal dolgoznak, remélem, mind a ketten megmenekülnek” – mondta Demirel.

A Hürriyet megjegyezte, négy óra alatt tízszer is beszéltek a Hatayspor menedzsereivel, Musztafa Özattal és Selcuk Smarttal, de egyikük sem tudta megerősíteni, hogy Atsu életben van.

A török lapok úgy tudják, a klub alelnöke elment abba a kórházba, ahol a hírek szerint Atsut ápolják, s próbálta azonosítani a labdarúgót, de nem látta annak arcát, ezért nem tudta hitelt érdemlően azonosítani a labdarúgót, ezért a klub sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja, hogy Atsu kórházba került.

A Hatayspor orvosa, Gürbey Kahveci is nyilatkozott, s szintén cáfolta a korábbi értesüléseket.

„Amikor hallottuk a híreket, hogy a Dortyol Kórházba vitték, természetesen oda mentünk és megnéztük, de nem volt ott. Pillanatnyilag azt tudjuk megerősíteni, hogy egyelőre sem Taner Savut sportigazgatót, sem Christian Atsut nem találtuk meg hétfő éjjelig” – mondta Kahveci.

 

 

Ezzel ellentmondó információt osztott meg Ghána törökországi nagykövete.

„Tegnap a Külügyminisztérium biztosított arról, hogy megtalálták, kimentették és kórházba szállították, mert megsérült. A zűrzavar miatt még nem tudtuk felvenni a kapcsolatot Atsuval, de tudjuk, hogy kihúzták a romok közül és kórházba szállították, azt viszont nem tudjuk, hogy melyikbe” – nyilatkozta Francisca Ashietey-Odunton. A diplomatának valamelyest ellent mond az a török újságíró, aki személyesen járta körbe a helyi kórházakat, hogy megtalálja Atsut, de sehol nem tudták megmondani, ott kezelik-e a labdarúgót.

 


 

Atsuról megszólalt menedzsere, Nana Sechere is, aki elmondta, a labdarúgó kb. hajnali 3.30-ig volt egy barátjának kilencedik emeleti lakásában, a földrengés pedig 20 perccel később történt.

„Nem tudtam semmit, amíg nem hívtak a klubtól. Hajnali ötkor kérdezték, hallottam-e Christianról. Azt mondtam, remélem, ébren van. A klub tisztviselői megpróbálták megtalálni, de nehéz volt, mert érthető módon mindenki a saját családját kereste. Sok információ érkezett Angliából és Ghánából is arról, hogy Christian biztonságban van, de az első hivatalos megkeresést kedden reggel kaptam a klubtól, s azt mondták, kórházban van, viszont nincs telefonja, ezért továbbra is várnom kell, hogy beszélhessek vele” – mondta Atsu menedzsere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik