Törökország: megerősítették a klub részéről, élve megtalálták a ghánai labdarúgót

Vágólapra másolva!
2023.02.07. 08:18
null
Összedőlt épület Törökország földrengés sújtotta régiójában (Fotó: AFP)
Egymásnak ellentmondó lapértesülések után a török Hatayspor szóvivője kedd reggel megerősítette, hogy a pusztító erejű földrengés után elsőre eltűntnek nyilvánított labdarúgóját, Christian Atsut valóban megtalálták, és sérülései miatt kórházba szállították.

 

„Christian Atsut sérülten, de megtalálták, azonban sportigazgatónk, Taner Savut sajnos továbbra is a romok alatt van. Az egész klub döbbenten áll a történtek előtt” – idézik török források a Radyo Golnak nyilatkozó Mustafa Özatot.

Mint megírtuk, a portugál A Bola hétfő este már hírt adott Atsu megtalálásól, de hiányzott a török klub megerősítése, és más források továbbra is eltűntként írtak a 65-szörös ghánai válogatott labdarúgóról.

Hétfő hajnalban és délelőtt több nagy erejű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A 7.7-es és 7.8-as magnitúdójú rengések halálos áldozatainak száma kedd reggelre 4300 fölé emelkedett, és sokakat továbbra is eltűntként tartanak számon, tart a kutatás a romok között.

A halálos áldozatok száma Szíriában is emelkedik, és a veszteséglistán jelenlegi vagy korábbi sportolók is találhatók. Korábbi klubja, az Al-Vatba például bejelentette, hogy a kilencvenes években 14 válogatott mérkőzésen pályára lépő labdarúgó, Nader Dzsukhadar is elhunyt; a 45 éves sportember tizenéves fia, Tadzs sem élte túl a természeti katasztrófát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik