Törökország: 0–3-ról mentett pontot a Fener a Besiktasnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.26. 00:37
null
A Fener feltámadt a Besiktas otthonában (Fotó: AFP)
Hétfőn este került sor az egyik legnagyobb török derbire, a Besiktas–Fenerbahce találkozóra a török bajnokság 23. fordulójában, amely a isztambuli rangadó hosszú, 94 éve íródó történetének egyik legmeglepőbb feltámadását és pontmentését hozta.

Az első félidőben a tabellán harmadik helyen álló Besiktas az előzetes várakozásoknak megfelelően hamar előnybe került, az idén rég látott mélységbe süllyedő és a bajnoki kiesés elkerüléséért küzdő Fenerbahce ellen. Arra azonban talán még a legvérmesebb hazai drukkerek sem gondolhattak, hogy a szünetben 3–0-s hazai vezetést mutat az eredményjelző, a tévénézők meg a harmadik hazai gól után síró Fenerbahce-drukkereket láthatnak a képernyőn.

A második félidő ehhez képest gyökeres fordulatot hozott, és a vendégek az 55. és a 67. perc között, azaz mindössze 12 perc alatt berámoltak három gólt a Besiktasnak – úgy, hogy a szezonbeli első 11 idegenbeli bajnokijukon összesen szereztek öt találatot… –, vagyis kiegyenlítettek. Az eredmény ezt követően már nem változott, maradt a 3–3.

TÖRÖK SÜPER LIG
23. FORDULÓ
Besiktas–Fenerbahce 3–3
(G. Gonül 10., B. Yilmaz 18., 45+2. – az elsőt 11-esből, ill. M. Zajc 57., Ciftpinar 61., Kaldirim 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik