Törökország: az Újpest excsatára Pirlóval fog dolgozni

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 17:13
Törökországon belül váltott csapatot a Süper Lig 2018–2019-es kiírásának gólkirálya, az Újpest korábbi légiósa, Mbaye Diagne, aki a Galatasarayt elhagyva szabadon igazolható játékosként csatlakozott az Andrea Pirlo által irányított Fatih Karagümrükhöz.

A húszcsapatos török első osztály előző idényében 8. helyen végző Fatih Karagümrük kedden a hivatalos oldalán jelentette be, hogy egyéves szerződést kötött Mbaye Diagne-nyal, akiért 2019-ben 13 millió eurót fizetett a Galatasaray.Mbaye Diagne-nyal, akiért 2019-ben 13 millió eurót fizetett a Galatasaray.

A tízszeres szenegáli válogatott csatár a Juventustól került a 2015–2016-os idényben Újpestre, ahol 14 meccsen 11 gólt szerzett, az NB I gólkirályjelöltjeként emlegették, ám a téli szünet után megtagadta a visszatérést a Megyeri útra, egy hónapig nem jelentkezett edzésre, majd február elején a klubnál úgy döntöttek, nem tartanak igényt a további szolgálataira. Ezt követően Kínában a Tiencsin Teda, majd Törökországban a Kasimpasa légiósa lett.

Utóbbi klubtól került 2019 elején a Galatasarayhoz, amelynél bajnoki címet nyert, illetve a 2018–2019-es török bajnoki idény gólkirálya lett. A 2019–2020-as kiírást kölcsönben az FC Bruges-nél töltötte, de ott nem tudott alapemberré válni, így visszatért a Galatához, amely 2021 januárjában ismét kölcsönadta. Az akkor még PL-tag, ám az évad végén kieső West Bromwich Albionban nem is ment neki rosszul a játék, 16 bajnokin három gólig és két asszisztig jutott. Az „oroszlánok” megadták neki az esélyt az előző idényben is, de nem igazán tudott élni vele, 23 tétmeccsen négyszer volt eredményes.

A 30 éves Diagne új csapata, a június óta Pirlo által irányított Fatih Karagümrük hosszú múlttal, ám rövid élvonalbeli történelemmel rendelkezik: 1926-ban alapították, de eddig mindössze hét évet töltött az első ligában – abból is kettőt az elmúlt két esztendőben, miután megvásárolta Süleyman Hurda sportmenedzser.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik