Törökország: a rekordbajnoknál folytatja a volt újpesti gólvágó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 08:58
null
Mbaye Diagne a Galatasarayban bizonyíthat (Fotó: AFP)
A Galatasaray hivatalos ajánlatot tett a Kasimpasának a török első osztályú bajnokság góllövőlistáját toronymagasan vezető Mbaye Diagne-ért. A korábban Újpesten futballozó támadó elbúcsúzott a Kasimpasa drukkereitől, sőt már aláírta új szerződését.

 

Diagne 2015 őszén szerepelt Magyarországon, az Újpest FC színeiben 14 NB I-es bajnoki mérkőzésen összesen 11 gólt szerzett. A szenegáli csatár fél év után a Megyeri útról Kínába szerződött, onnan pedig 2018 januárjában igazolt a Kasimpasához.

A 27 esztendős játékos a mostani idényben a török élvonalban 17 találkozón összesen hússzor volt eredményes, ezzel utcahosszal vezeti a góllövőlistát. Diagne-t a kilenc-kilenc gólos Henry Onyekuru és Hugo Rodallega követi a rangsorban. Az európai Aranycipőért folytatott versenyben Diagne holtversenyben a hetedik helyen áll, nyolc ponttal lemaradva az éllovas Lionel Messitől.

A 21-szeres bajnok Galata a hivatalos honlapján jelezte, tárgyalást kezdeményezett a Kasimpasával Diagne átigazolásáról.

A háromszoros válogatott csatár a Twitteren bejelentette, aláírta négy és fél évre szóló megállapodását a Galatasarayjal, s elköszönt a Kasimpasa-szurkolóktól.

A török sajtó szerint 10 millió euróért vált klubot Diagne.

Mint ismert, a télen Szalai Ádámot, a Hoffenheim csatárát is szóba hozták a Galatával, ám a hírek szerint a magyar válogatott játékos nem fogadta el a török klub ajánlatát.

Mbaye Diagne on Twitter

I'm signing!! I'm so excited!!



Mbaye Diagne on Twitter

We have very good memories. You've made me very happy in the last year, we've had a lot of good things. I thank all Kasimpasa supporters for everything. I love you all..



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik