Topolya: Szlovéniából érkezett az első nyári erősítés

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 17:22
null
Balról jobbra: Mladen Krsztajics vezetőedző, Zsemberi János, a TSC elnöke, Josip Calusic, Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója és Mirko Jovanovics sportigazgató (Fotó: FK TSC)
Alighogy véget értek a küzdelmek a szerb Szuperligában, a Topolyai Sport Club azonnal megkezdte a csapat megerősítését a következő idényre: a nyári átigazolási időszak első erősítése a horvát Josip Calusic, aki a szlovén Celjét erősítette.

 

A 28 éves hátvéd a bemutatása alkalmával elmondta, hogy a szerb bajnokságot nem nagyon ismeri, viszont tisztában van a topolyai együttes ambícióival és infrastrukturális felszereltségével.

„Örülök, hogy a TSC játékosa lettem, s köszönetet szeretnék mondani a vezetőségnek, akik felfigyeltek rám – nagyon bízom benne, hogy megfelelek majd az elvárásaiknak. Végigjártam a zágrábi Dinamo utánpótláscsapatait, szerepeltem a felnőtt csapatban, Topolyára a szlovén Celjéből érkeztem. Remélem, hogy sikerül megvalósítanunk a kitűzött célt, ami az európai kupaporondra való kijutásˮ – mondta Josip Calusic.

A TSC sportigazgatója, Mirko Jovanovics közölte, hogy a klub három játékossal, Janko Tumbaszeviccsel, Nebojsa Szkopljakkal és Borko Duronjiccsal nem hosszabbította meg a szerződést. Jovanovics elmondta, a topolyai klub még a téli átigazolási időszakban szerette volna megszerezni Calusicet, azonban ez akkor a horvát védő szerződése miatt nem volt lehetséges.

„Tapasztalt játékost szerződtettünk, aki a zágrábi Dinamóval szerepelt az Európa-ligában, az elmúlt két évet pedig a Celjében töltötte, amellyel bajnok lett és a Bajnokok Ligája-selejtezőjében is szerepeltˮ – mondta a sportigazgató.

A TSC június 15-én kezdi meg a felkészülést a 2021–2022-es idényre, majd június 25-én Szlovéniába utazik, ahol három felkészülési mérkőzésen lép pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik