Topolya: a Zvezda korábbi kapitánya a TSC-ben folytatja

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.30. 13:44
null
Fotó: Dejan Milics/fktsc.com
Kiváló és tapasztalt hátvédet igazolt a Topolyai Sport Club: a szerb Szuper Ligában szereplő észak-bácskai együttes kétéves szerződést írt alá a 28 éves Marko Petkoviccsal.

A sajtó munkatársai előtt lezajlott bemutatáson Petkovics elmondta, hogy a kiváló játékfeltételek és a rendkívül jól felépített és működő klub vonzó volt a számára, és ezért döntött úgy, hogy Topolyán folytatja pályafutását.

Petkovics az OFK Beogradban focisulijában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, s a 2013–2014-es idényben igazolt a Crvena zvezdába, amelynek a csapatkapitánya is volt. Az 1992-es születésű játékos a belgrádi piros-fehérek után a moszkvai Szpartakban, majd a portugál Tondelában is szerepelt.

„Az átigazolási időszakban felvettem a kapcsolatot Szabó Zoltánnal, a TSC edzőjével. Már korábban is sok jót hallottam a klubról, s mint kiderült, ezek megfelelnek a valóságnak. A TSC remekül megszervezett klub, így gyorsan döntöttem, s könnyedén megegyeztünk az együttműködés megkezdésében. Az első pillanattól kezdve jól érzem magam, a feltételek kiválóak“ – mondta Petkovics, aki hozzátette, mindent megtesz majd, hogy a klub jövőre is az európai kupaporondon szerepeljen.

Marko Petkovics a legtöbbször a védelem jobb oldalán szerepel, de középső hátvédként is bevethető. A TSC-ben a 33-as mezben lép majd pályára. A védő szerepelt a szerb U19-es válogatottban, valamint az U21-esben is, amelynek csapatkapitánya is volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik