Topolya: a bajnok ellen is győzelemre játszik a TSC

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 15:19
null
A Topolya rangadóra készül (Fotó: fktsc.com)
Néhány óra alatt elfogyott az összes belépő a Topolyai Sport Club és a Crvena zvezda mérkőzésére: a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának meccsét vasárnap 16:30-kor rendezik meg Zentán.

Bizonyára az idénykezdésekor, vagyis tavaly júliusban senki sem gondolta volna, hogy szerb bajnokság utolsó előtti fordulójában a TSC–Crvena zvezda találkozót a forduló rangadójának kiáltják majd ki, de a 4. helyen álló együttes és a bajnok összecsapása egyértelműen slágermeccsnek számít.

A Crvena zvezda úgy lett bajnok, hogy az idény során egyetlen egyszer sem győzte le örök riválisát, a Partizant. A piros-fehérek az ősi riválisuk elleni három mérkőzésen két vereséget és egy döntetlent jegyeztek, s nem sikerült gólt szerezniük. A két belgrádi együttes a hét közepén a Szerb Kupában találkozott, s a Partizan minimális különbséggel nyert (1–0), így a C. zvezda a TSC elleni győzelemmel feledtetné szurkolóival a kudarcot.

A TSC – amíg épül az új topolyai stadion, addig – Zentán játssza hazai mérkőzéseit, s a 2019–2020-as idényben nem veszített saját közönsége előtt. Ezt a sorozatot a csapat a Crvena zvezda ellen is folytatná, s Szabó Zoltán elmondta, annak ellenére, hogy tisztelik az ellenfelüket, amely a mérkőzés esélyese, ők a bajnok ellen is győzelemre játszanak.

„A vereséget leszámítva, minden eredménnyel elégedettek lennénk, éppen ezért a célunk most is a három pont megszerzése“ – mondta Szabó, aki hozzátette, reméli, csapata jó játékkal rukkol majd ki, s bizonyítja, teljesen megérdemelten léphetnek pályára az európai kupaporondon.

A Szilágyi Vladimir, Nenad Lukics csatárduó 29 gólnál tart a Szuperligában, s utóbbi közölte, ha alkalma lesz rá, a Crvena zvezda ellen növelné találatainak a számát.

„Zentán még sosem veszítettünk, igaz, a Crvena zvezda sem vendégszerepelt még itt. Bízom benne, hogy sikerül megőriznünk a hazai veretlenségünket, mert az ennek a remek idénynek méltó lezárása lenne“ – nyilatkozta a 15 gólos Lukics.

A két csapat mérkőzése az őszi idényben 3–1-es Crvena zvezda győzelemmel ért véget.

SZERB SZUPERLIGA
29. FORDULÓ
VASÁRNAP
16.30:
Topolya–Crvena zvezda – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik