Topligák: előkészítésben Suárez, befejezésben Costa a legjobb igazolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.03. 14:41
null
Nagyszerű Chelsea-igazolások: Diego Costa (középen) a legjobb a befejezésekben, Cesc Fabregas (jobbra) pedig <br />két listán is a második (Fotó: Action Images)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb kimutatása a szezon legjobb igazolásait rangsorolja különböző szempontok alapján. A helyzetek megteremtésében – talán némi meglepetésre – nem a Chelsea-hez érkező Cesc Fabregas, hanem a Barcelonába igazoló Luis Suárez az etalon jelenleg.

 

A páros mögött a Swansea új szerzeménye, Gylfi Sigurdsson fért még fel a képzeletbeli dobogóra, megelőzve a Real Madrid duóját, James Rodríguezt és Toni Kroost.

A legkeményebb védők rangsorában a liverpooli Dejan Lovren áll az első helyen, az ellenfelek lecselezésében Karim Bellarabi Ángel Di Maríát és Alexis Sánchezt is maga mögé utasította – Suárez itt a kilencedik pozícióban tanyázik.

A labda visszaszerzésében pedig a Napolit erősítő Walter Gargano vezet a kimutatás szerint, az elosztogatásában – persze csapattársak felé… – Xabi Alonso az első számú szerzemény, Fabregasnak itt is meg kellett elégednie a második hellyel, míg Kroos a harmadik dobogós.

Ami a lövéseket illeti, kevésbé meglepő, hogy az idényt gólgyárként kezdő, a Premier League-ben már 17 találatnál járó Diego Costa áll az élen, megelőzve a spanyol bajnok Atlético Madridban a La Ligában eddig 14-szer eredményes Antoine Griezmannt. Suárez erre a 12-es listára mondjuk nem fért fel.

A teljes listát itt böngészheti végig!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik